Ν. Τσεμπερλίδης (ΚΕΠΚΑ): Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα χρειάζεται συνεργασία υπουργείων και καταναλωτικών ενώσεων

Tην ανάγκη να αντιμετωπιστεί πρωτίστως η αισχροκέρδεια σε βασικά είδη διατροφής επισήμανε ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καναταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Νίκος Τσεμπερλίδης, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» τόνισε ότι το πρόβλημα αποτυπώνεται πλέον και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Η έρευνα που γίνεται από την ΕΛΣΤΑΤ έχει αποδείξει εδώ και πολύ καιρό, από τότε που ξεκίνησε η ακρίβεια το ’21, αν εξαιρέσει κανείς τα ενεργειακά προϊόντα τα οποία είχαν αυξηθεί αλλά τώρα έχουν πέσει, τα τρόφιμα κυριαρχούν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ.

Aνελαστική η ζήτηση στα τρόφιμα

Και όπως είπε οι αυξήσεις που παρατηρούνται στα τρόφιμα οφείλονται σε ένα μεγάλο βαθμό στο ότι είναι ανελαστική η ζήτησή τους. «Δεν μπορεί να τα αφαιρέσει κανένας από το τραπέζι και αι από την άλλη πλευρά, ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί το νομικό πλαίσιο του ’21 που μιλούσε για πλαφόν κέρδους μέχρι το 23, γιατί ήταν δύσκολος ο υπολογισμός από τα υπουργεία», σημείωσε.

Όπως δήλωσε στη δημοσιογράφο Βούλα Μαλλά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αισχροκέρδειας χρειάζεται η συνεργασία υπουργείων και καταναλωτικών ενώσεων, κάτι που δεν έγινε.

«Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συγκρουστούμε με τα ισχυρά συμφέροντα, όχι για τα πραγματικά κοστολογικά στοιχεία του τιμαρίθμου, αλλά το κομμάτι της αισχροκέρδειας, το οποίο πλέον είναι πολύ υψηλό» σημείωσε ο κ. Τσεμπερλίδης.

«Ο καταναλωτής όταν αντιδράσει θα καταλάβουν οι επιχειρήσεις και οι κερδοσκόποι ότι έχουν απέναντί τους ένα ισχυρό κίνημα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ.

Ο κ. Τσεμπερλίδης αναφέρθηκε και στη δυναμική του κινήματος της πετσέτας με αφορμή τις καταλήψεις του αιγιαλού από τουριστικές επιχειρήσεις.

Πηγή: Newsroom | EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος