«Και η αδερφή μου είχε ζητήσει βοήθεια και δεν υπήρχε περιπολικό» – Η Μ. Πούτου μιλά στο ΕΡΤΝews για τη γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα

Σύνοψη
  • Η γυναικοκτονία της Σαλαμίνας δεν ήταν τόσο θρασύτατη σε σχέση με αυτή στους Αγίους Αναργύρους
  • Το κουμπί πανικού θα ήταν χρήσιμο αν λειτουργούσαν όλα σωστά

«Η αδερφή μου είχε ζητήσει βοήθεια και δεν υπήρχε περιπολικό», ανέφερε η αδελφή της 43χρονης στη Σαλαμίνα που είχε δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της στην οικία της μητέρας της όπου είχε καταφύγει. Η Μαίρη Πούτου, έχοντας συγκλονιστεί από τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους μίλησε στο ΕΡΤNews καταγγέλλοντας ότι δεν αρκεί η χρήση μιας ψηφιακής εφαρμογής για να προστατευτούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. «Το κουμπί πανικού θα ήταν χρήσιμο αν λειτουργούσαν όλα σωστά», δήλωσε ενώ συγκρίνοντας τα περιστατικά είπε χαρακτηριστικά: «Ηγυναικοκτονία της Σαλαμίνας δεν ήταν τόσο θρασύτατη σε σχέση με των Αγίων Αναργύρων».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής «Συνδέσεις» Χριστίνα Βίδου και στον Κώστα Παπαχλιμίντζο ανέφερε η κα Πούτου. « Δεν ήταν το συμβάν τόσο θρασύτατο όπως ήταν αυτό (σ.σ. στους Αγ. Αναργύρους). Την κοπέλα τη σκότωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, που είναι ακόμα χειρότερο».

Η αδικοχαμένη αδελφή της, όπως είπε, είχε πάει το βράδυ που έγινε η κακοποίηση στη Σαλαμίνα και είχε ζητήσει βοήθεια (σ.σ. από το τοπικό αστυνομικό τμήμα). Είχε ζητήσει περιπολικό να πάει από το σπίτι που τη χτύπησε για να την πάρει [….]. Δεν υπήρχε περιπολικό όντως και την είχε μεταφέρει η μητέρα μου τότε.»

«Ήταν τραυματισμένη είχε ζητηθεί από τον αστυνομικό υπηρεσίας να ανέβει επάνω, να δώσει κατάθεση, και η μητέρα μου είπε κατεβείτε κάτω να δείτε την κατάσταση. Και είπε αυτός “να έρθει απάνω η ίδια”. Η μητέρα μου του λέει έλα να δεις κάτω πόσο τραγική είναι η κατάσταση δεν μπορεί να ανέβει. Και τότε της απάντησε ο αστυνομικός: “τότε πηγαίνετε πρώτα να την περιθάλψετε και μετά να τη φέρετε» ανέφερε. Η συνέχεια της υπόθεσης είναι γνωστή: Την πήρε η μητέρα μου απελπισμένη όπως ήταν, γιατί πονούσε πάρα πολύ και την πήγε στο Κέντρο Υγείας όπου την περιέθαλψαν και μετά θεώρησαν επειδή το παιδί έκλαιγε γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ, να πάνε από το σπίτι, αφού είχε περάσει και ώρα να έρθει εδώ πέρα. Κατά την καθοδήγηση της Αστυνομίας την άλλη μέρα πήγαν και κατέθεσαν την μήνυση», δήλωσε η αδελφής τους θύματος.

Ότι έγινε έγινε μέσα στο σπίτι

Με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγ. Αναργύρους η κα Πούτου δήλωσε στο EΡΤΝews: «Tα ζούμε και τα ξαναζούμε. Δεν ξέρουμε πόσες φορές θα τα ξαναζήσουμε και αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το κουμπί πανικού (panic button) περιέγραψε τι συνέβη με την αδελφή της: Της έδωσαν και το περιβόητο panic button που το ακούω συνέχεια, που θεωρώ ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο σε μία χώρα που είναι ενεργή σε όλα, όχι στα μισά. Δηλαδή ένα μπουτόν τώρα δεν νομίζω ότι σώζει μια κατάσταση. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, ας ξεκινήσουμε να τα κάνουμε όλα σωστά και να πάρουμε και το panic button αν προλάβουμε ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε γιατί καμία Γεωργία μέχρι τώρα δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Δεν πρόλαβε η κοπέλα δυστυχώς».

Πηγή: «Συνδέσεις» | ΕΡΤNews

Σχετική είδηση:

Σαλαμίνα: «Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν καυγάδες;» λέει η αδερφή της 43χρονης – 8.000 τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας το 2023

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Την Πέμπτη η απολογία του δράστη – Πένθος, οργή και ερωτήματα για τη διαχείριση του περιστατικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος