Δολοφονία στη Σαλαμίνα: Αιχμές για τη στάση των Αρχών από την αδελφή της 43χρονης – Τι είπε στην ΕΡΤ για όσα προηγήθηκαν

Αμετανόητος, κυνικός και εμμονικός με την άποψη ότι η 43 ετών σύντροφός του τον απατούσε, για αυτό και τη σκότωσε, παρουσιάστηκε ο 71χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα. Η αδελφή της άτυχης γυναίκας μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” για όλα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση των αρχών, στο πώς δηλαδή χειρίστηκε το αστυνομικό τμήμα της Σαλαμίνας το περιστατικό της Παρασκευής Η γυναίκα δήλωσε “παγωμένη” και σημείωσε ότι δεν είχε βάλει η οικογένεια το κακό στο μυαλό της.

Απλά επιβιώνω για να στηρίξω τη μητέρα μου που έχει δει τα χειρότερα με τα μάτια της. Πιστεύω ότι σε κανένα ανθρώπινο όν, σε οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό, δεν αξίζει να του αφαιρέσεις μια ζωή. Τρέχουμε τα τελευταία χρόνια όλοι οι ζωόφιλοι για τα ζωάκια γύρω μας. Δημιουργούνται οργανώσεις και για την ανθρώπινη ζωή θα πω εγώ αν έκρινε σωστά ο Χρήστος ότι έπρεπε να μπει στην αφαιρέσει; Δεν είναι μόνο η Γωγώ, δεν είναι μόνο η αδερφή μου. Υπήρχε ένα παιδί από πίσω, ήταν και μάνα. Εγώ τι να πω σε αυτόν τον άνθρωπο; Είτε τον είχα απέναντί μου, είτε δεν τον έχω, δεν αισθάνομαι τίποτα. Δεν έχω να του πω τίποτα, γιατί με τέτοιου είδους όντα δεν μπορείς να πεις τίποτα” τόνισε.

Ήταν ένας άνθρωπος που δεν ανοιγόταν εύκολα. Δεν είχα αντιληφτεί κάτι. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που τους είχαμε κοντά μας εδώ, πάλι δεν είχα δει κάτι. Ήταν ευγενικός άνθρωπος απέναντί μας. Από τη στιγμή που η αδερφή μου μπορούσε και ζούσε μαζί του και δεν είχε εκφράσει κάτι περισσότερο, δεν είχα λόγο πάνω σε αυτό το πράγμα. Απέκτησα λόγο όταν η ίδια ήρθε και ζήτησε βοήθεια από τη μητέρα μου και της είπαμε όπως είσαι, φύγε και έλα στο σπίτι” σημείωσε.

Η αδελφή του θύματος διευκρίνισε ότι στο αστυνομικό τμήμα η αδελφή της πήγε την Παρασκευή. “Η μαμά μου, η πρώτη κίνηση που έκανε με το που δέχτηκε το τηλέφωνο της αδερφής μου ήταν να πάρει την αστυνομία και να τους πει ότι κακοποιείται κι έχει ένα μικρό παιδί, ανήλικο 15 χρονών με ειδικές ανάγκες και η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε κάποιο περιπολικό εκείνη την ώρα και να πάνε οι ίδιες από εκεί. Πήρε δύο φορές τηλέφωνο η μητέρα μου και της είπαν το ίδιο. Μετά, αφού την πήρε την αδερφή μου με το αυτοκίνητο, πέρασαν πρώτα από την αστυνομία. Παρόλο που ήταν χτυπημένη έξω από το αστυνομικό τμήμα, βγήκε η μητέρα μου και τους είπε ότι “την έχω στο αυτοκίνητο” και της ζήτησαν να ανέβει να δώσει κατάθεση. Η μαμά μου είπε ότι δεν δύναται να το κάνει γιατί ήταν χτυπημένη στο αυτοκίνητο και της είπανε να περάσει την επόμενη μέρα. Την πήγε στο Κέντρο Υγείας για να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και από εκεί και πέρα πήγε η μαμά μου την άλλη μέρα το πρωί με την αδερφή μου και με το παιδί και δώσανε κατάθεση“.

Το Σάββατο υπήρχαν στη βάρδια δύο καταπληκτικά παιδιά, δύο καταπληκτικοί άνθρωποι, οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν για να τους εξυπηρετήσουν. Μου είπε χαρακτηριστικά η αδελφή μου ότι η κοπέλα κατέβασε ένα γραφείο στο πεζοδρόμιο και κάθισε μαζί της όση ώρα χρειάστηκε για να της πάρει κατάθεση. Οφείλω και αυτό να το πω προς τιμήν τους και να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ γι αυτά που κάνανε για την αδερφή μου εκείνη την ώρα. Έπραξαν τα δέοντα. Εκεί έγινε η μήνυση, η καταγγελία” πρόσθεσε.

Τρομαγμένη ήτανε, αλλά πραγματικά δεν είχαμε βάλει το κακό στο μυαλό μας. Δεν σκεφτήκαμε ότι μπορεί να ερχόταν στο σπίτι και να προσπαθούσε να κάνει κακό σε όποιον έβρισκε μπροστά του εκείνη την ώρα. Δεν το βάλαμε στο μυαλό μας. Έχουμε συγγενείς στην Αθήνα, στον Πειραιά. Θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε από κάποιους βοήθεια και να μας τη δώσουν, αν είχαμε φανταστεί ότι θα είχε το θράσος να φτάσει μέχρι το σπίτι με ένα όπλο και να πιάσει να σκοτώνει. Ναι, γνωρίζαμε ότι είχε δηλώσει άρνηση να φύγει από το σπίτι και ότι έφτασε στο σημείο να την χτυπήσει. Αλλά προς Θεού, δεν είχαμε φανταστεί κάτι τέτοιο” εξήγησε η αδελφή του θύματος.

Παράλληλα, έθεσε μια “εύλογη” όπως είπε απορία: “Όταν θεωρεί η αστυνομία ότι πρέπει να κινήσει κάποιες διαδικασίες, δεν θα έπρεπε να ενημερωθεί το Λιμενικό; Επειδή θα πέρναγε το πορθμείο λογικά, να έχουν κάποιες κάμερες να τον δουν, να τον εντοπίσουν“.

Ζήλευε παθολογικά

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της 43χρονης στη Σαλαμίνα. Ο ίδιος στον εισαγγελέα περιέγραψε με λεπτομέρειες την αποτρόπαια πράξη του στους αστυνομικούς, λέγοντας ότι σκότωσε τη σύντροφό του για λόγους ερωτικής αντιζηλίας

Ο 71χρονος φέρεται, λίγο πριν από τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά στην περιοχή του Κερατσινίου, να βρισκόταν με ένα φίλο του σε ένα κατάστημα της περιοχής και να πίνει καφέ για περισσότερο από δύο ώρες.

Στους αστυνομικούς παραδέχθηκε ότι ζήλευε παθολογικά το θύμα και γι αυτό το λόγο τη σκότωσε. “Με απατούσε, ήμουν αποφασισμένος να τη σκοτώσω” τόνισε ο δράσης.

Αποκαλυπτικά είναι και τα όσα ζούσε το θύμα στα χέρια του 71χρονου το τελευταίο διάστημα, όπως και οι καταγγελίες τόσο από γείτονες και κατοίκους της Σαλαμίνας, όσο και από συγγενικά της πρόσωπα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος