Κίνα: Μείωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού για 7ο συνεχόμενο 24ωρο

Array

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα, για 7η συνεχόμενη ημέρα, μείωση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 σε 24ωρη βάση, κάνοντας λόγο για 30.014 μολύνσεις, 4.318 με συμπτώματα της COVID-19 και 25.696 ασυμπτωματικές, που καταμετρούν χωριστά.

Την ώρα που η κινεζική κυβέρνηση, υπό την πίεση του κόσμου, χαλαρώνει τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας με 1,4 δισεκ. κατοίκους βρίσκεται στους 5.235 νεκρούς επί συνόλου 340.483 μολύνσεων με συμπτώματα, κατά την εθνική επιτροπή υγείας (σ.σ. το κινεζικό υπουργείο Υγείας).

Μετά από ένα κύμα οργισμένων διαδηλώσεων κατά των υγειονομικών περιορισμών και υπέρ περισσότερων ελευθεριών από το πρωί του Σαββάτου (3/12), η μία μετά την άλλη κινεζικές πόλεις προχωρούν σε μια σιωπηλή μικρή χαλάρωση των περιορισμών. Επισήμως η αιτιολόγηση είναι πως το στέλεχος όμικρον προκαλεί πολύ λιγότερες θανατηφόρες λοιμώξεις.

Τα μέτρα μπορούν να αποτελούν ένδειξη ότι η Κίνα αρχίζει να σκέφτεται να τερματίσει την αυστηρή πολιτική της για «μηδενική Covid».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος