Κέρκυρα: «Ασφυκτιά» η ΜΕΘ – Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα σε μαθητές

Πλήρης είναι η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς τα κρεβάτια της έχουν γεμίσει με άτομα με κορονοϊό. Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η Μονάδα Λοιμώξεων, καθώς έχει γεμίσει και οι ασθενείς με covid νοσηλεύονται πλέον στην πνευμονολογική κλινική.

Παράλληλα, με απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, περικόπτονται κατά 80% τα τακτικά χειρουργεία, ενώ ήδη έχει περιοριστεί η κάλυψη των υγειονομικών υπηρεσιών, λόγω του κορεσμού των Νοσοκομείων με ασθενείς με κορονοϊό.

Κανονικά θα εκτελούνται χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού και άλλες ιατρικές πράξεις, που αφορούν σε χρόνια σοβαρά νοσήματα.

Δεκάδες εξάλλου είναι τα καθημερινά κρούσματα σε μαθητές της Κέρκυρας, καθώς το σύνολο των σχολείων του νησιού έχει πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία επιτείνουν τη διασπορά της νόσου. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πέτρο Αγγελόπουλο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε 61 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 96 στη δευτεροβάθμια. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα σημερινά τα οποία αφορούν 8 μαθητές στα δημοτικά και 18 σε γυμνάσια και λύκεια του νησιού.

Ως προς τους εμβολιασμένους μαθητές, σε σύνολο 6.663 που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν εμβολιαστεί 1.230, ποσοστό 18%. Μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στα υπόλοιπα νησιά, αφού στη Ζάκυνθο έχει εμβολιαστεί το 31% των εφήβων μαθητών, στην Κεφαλονιά το 29 και στη Λευκάδα το 27,5%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος