Δ. Αβραμόπουλος στο Πρώτο: “Όχι” στον ιδεολογικό διχασμό για τους εμβολιασμούς – Κατώτερη των περιστάσεων η αντιπολίτευση (audio)

«Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι επιχειρείται από κάποιους κύκλους, ο ιδεολογικός διαχωρισμός της κοινωνίας, ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν και σε εκείνους που το αρνούνται», Τόνισε ο τέως Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ και πρώην υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Έκανε λόγο για μια αντιπολίτευση – αξιωματική και ελάσσονα – που δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, λέγοντας πως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν συνεπικουρούσαν τα άλλα κόμματα την επιτυχή πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των εμβολιασμών και όχι μόνο. Μίλησε για «ανεύθυνες δηλώσεις πολιτικών προσώπων που εκφράζουν και τα πολιτικά τους κόμματα».

«Οι κρίσεις είναι οι μοναδικές ευκαιρίες που έχει ένα σύστημα για να συνεργάζεται», δήλωσε, σημειώνοντας ότι «η υγειονομική κρίση δεν προσφέρεται για μια ακόμη ανόητη εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση». Απέδωσε την εξέλιξη αυτή στην ανησυχία της αντιπολίτευσης, «μήπως οι σωστές αποφάσεις, αποφέρουν πολιτικό όφελος στην κυβέρνηση». «Ας τα αφήσουμε στην άκρη, δεν είναι ποδοσφαιρικού τύπου η πολιτική αντιπαράθεση. Βιώνουμε μια μεγάλη απειλή για τη δημόσια Υγεία, που θίγει άμεσα τη λειτουργία του Κράτους, της κοινωνίας και της Οικονομίας. Να το αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να στηρίξουν την κυβέρνηση. Ο Covid δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε υποδειγματικά την υγειονομική κρίση, και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. «Δεν ξέρω πως θα ήταν τα πράγματα με μια άλλη κυβέρνηση, με την αναταραχή στην παγκόσμια Οικονομία», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη συμπλήρωση 2 ετών διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ο πρώην υπουργός μίλησε για δυο χρόνια «με τόλμη, κοινωνική ευαισθησία, όραμα, πατριωτική ευθύνη και αποφασιστικότητά», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη κρίση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μετά από την είσοδό της στην ΕΕ. «Δυο χρόνια μετά είναι θετικό το αποτύπωμα της κυβέρνησης, και ισχυρό το πολιτικό κεφάλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο εσωτερικό και διεθνώς», συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος