«Το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ, έχω εφιάλτες»: 17χρονος περιγράφει στην ΕΡΤ τα βασανιστήρια που βίωσε σε φυλακή του Βόλου

Άγριο ξύλο, βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή προσωπικών αντικειμένων. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει πως υπέστη 17χρονος σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στην Κασσαβέτεια. Ο νεαρός και η μητέρα του μίλησαν στην ΕΡΤ για τις εφιαλτικές στιγμές στη φυλακή, προκαλώντας ανατριχίλα. Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου.

Τα «ανεξίτηλα» ψυχολογικά τραύματα από τα όσα φέρεται να βίωσε στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων του Βόλου περιγράφει στην ΕΡΤ ο 17χρονος. «Το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ έχω εφιάλτες. Με βίασαν πέντε άτομα κατ’ εξακολούθηση» δήλωσε ο ανήλικος, προκαλώντας αποτροπιασμό.

«Ξύλο, τα λεφτά, τα τσιγάρα, τις κάρτες τα ρούχα. Ήταν οι χειρότερες στιγμές που έζησα εκεί, εύχομαι να μην τις ζήσει κανείς», τόνισε ο μεταξύ άλλων ο 17χρονος.

Κυριαρχικές σχέσεις και συσχετισμός δυνάμεων είχαν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο ανήλικος να περιμένει μέχρι και την τελευταία μέρα για να αποκαλύψει την αλήθεια του.

«Σοκαρίστηκα» λέει η μητέρα, για αυτά που της αποκάλυψε ο γιος της

«Δεν είχαμε βγει καλά καλά από τις φυλακές. Ξεκίνησε να μου ομολογεί. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι σοκαρίστηκα. Ήμουν έτοιμη να ανοίξω την πόρτα του αυτοκινήτου και να πέσω στο πρώτο αυτοκίνητο» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του 17χρονου.

«Το παλεύω όσο μπορώ. Εντάξει, είναι λίγο δύσκολο μέσα μου, μερικές φορές κλείνομαι στον εαυτό μου, πάω στο δωμάτιό μου, δεν θέλω να μιλήσω σε κανέναν και έτσι κλείνομαι στον εαυτό μου» αποκάλυψε ο ανήλικος.

Το παιδί και η οικογένειά ζητούν δικαίωση και όπως λένε φέρνουν στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση για να μπει τέλος σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο νεαρός «ζητάει περισσότερο την παραδειγματική τιμωρία όχι μόνο αυτών που έπραξαν αλλά και αυτών που παρέλειψαν να πράξουν».

Ο πρόεδρος την Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, κ. Κώστας Βαρσάμης επισήμανε ότι «μέσα οι χώροι κοινής χρήσης ελέγχονται με κάμερες. Από τους θαμλάμους, τις τουαλέτες που μένουν οι κρατούμενοι δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα του τι γίνεται».

Δύο έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη

Επομένως, δύο παράλληλες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη: Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας Ανηλίκων για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του νεαρού, καθώς και η πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση μετά την άμεση παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη, Δημήτρης Καρυωτάκης

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος