Ηράκλειο: Φρίκη από τις καταγγελίες για ομαδικούς βιασμούς και ξυλοδαρμούς σε βάρος 17χρονου σε κατάστημα κράτησης νέων του Βόλου

Φρίκη προκαλούν οι καταγγελίες 17χρονου και της μητέρας του αναφορικά με τα όσα φέρεται να έζησε το διάστημα που παρέμεινε έγκλειστος σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στην Κασσαβέτεια.

Άγριοι ξυλοδαρμοί, ομαδικοί βιασμοί και φόβος συνθέτουν το σκηνικό του τρόμου που ο 17χρονος κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, με την έξοδό του από το Κατάστημα Κράτησης Νέων.

Οι αστυνομικές αρχές στον Βόλο διενεργούν προανάκριση για την υπόθεση και στο πλαίσιό της ο 17χρονος κλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου να δώσει κατάθεση.

Ο 17χρονος κρατείτο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κασσαβέτειας στον Βόλο και αποφυλακίστηκε μετά από παραμονή έξι μηνών, στις 19 Μαρτίου. Τα όσα ισχυρίζεται ότι έζησε ως έγκλειστος εκμυστηρεύτηκε με την έξοδό του από το Κατάστημα στην μητέρα του.

Όπως είπε, πέντε άτομα, αλλοδαποί συγκρατούμενοί του, του είχαν κάνει τη ζωή αφόρητη. Σχεδόν κάθε βράδυ, ή βράδυ παρά βράδυ, έμπαιναν στο κελί του, όταν οι υπόλοιποι είχαν κοιμηθεί, και τον βίαζαν διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλο. Τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία κατονομάζει, φέρονται να έχουν βιάσει και άλλο συγκρατούμενό τους.

Ο 17χρονος ισχυρίζεται ότι η “κόλαση” που φέρεται να έζησε ξεκίνησε με την άφιξή του στο ειδικό κατάστημα, με μια “τελετή υποδοχής” κατά την οποία εξαναγκάστηκε να χτυπήσει συγκρατούμενό του για να γλιτώσει ο ίδιος το άγριο ξύλο και συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια της εξάμηνης παραμονής του εκεί. Μάλιστα, σε ένα από τα περιστατικά ξυλοδαρμού του, φέρεται να χρειάστηκε να νοσηλευτεί, λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων που του προκλήθηκαν.

Ο 17χρονος εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο, ενώ εξετάστηκε και η μητέρα του. Τον 17χρονο εξέτασαν οι γιατροί και ιατροδικαστικά. Ιατροδικαστής και παιδοψυχολόγος φέρονται να ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι πιθανόν να ισχύουν τα καταγγελλόμενα, από τα ευρήματα.

Τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του, που, μιλώντας στο cretalive περιέγραψαν μια ζοφερή και αρρωστημένη συνθήκη στο κατάστημα κράτησης, ζητούν την τιμωρία των υπαιτίων. Με δήλωσή του ο δικηγόρος τους Γιώργος Κοκοσάλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δράστες θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Η οικογένεια και ιδίως ο ίδιος ο 17χρονος όπως είπε “θα αναζητήσει τις ποινικές και τις αστικές ευθύνες που αντιστοιχούν σε οποιοδήποτε υπέπεσε όχι μόνο στις αποτρόπαιες πράξεις του βιασμού, αλλά και σε αυτούς οι οποίοι παρέλειψαν να αποτρέψουν τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες”.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενημερώθηκε σύμφωνα με αρμόδιες πηγές από τον Τύπο, σήμερα το πρωί. Άμεσα ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, η οποία διεξάγει την πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για την καταγγελία.

Ο νεαρός βρέθηκε στο συγκεκριμένο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων με δικαστική απόφαση, μετά από ένα περιστατικό ενδοοκογενειακής βίας, κατά τη διάρκεια του οποίου φέρεται να επιχείρησε να πνίξει τη μεγαλύτερη αδερφή του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος