Όλα έτοιμα για την εκλογή αρχηγού της Κεντροαριστεράς

Πρόσκληση προς τους πολίτες στο χώρο της κεντροαριστεράς και όχι μόνο να ψηφίσουν μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού της Κεντροαριστεράς απηύθυναν σήμερα τα μέλη της Νομαρχιακής Ομάδας Εμπιστοσύνης της Μαγνησίας. Εξήραν τη συμβολή των 100 και πλέον εθελοντών που συμβάλλουν ώστε η εκλογική διαδικασία αλλά και η επόμενη μέρα να κυλήσουν ομαλά και τόνισαν ότι όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Το κόστος διενέργειας των εκλογών εκτιμάται στις 300.000 ευρώ πανελλαδικά και θα καλυφθεί από τις συνδρομές των ψηφοφόρων ενώ ικανοποιητική θα χαρακτηριστεί μία συμμετοχή 150.000 ψηφοφόρων πανελλαδικά και 2000 σε επίπεδο Μαγνησίας.

Όπως επισήμανε ο υπεύθυνος της Νομαρχιακής Ομάδας Εμπιστοσύνης στη Μαγνησία, Φώτης Λαμπρινίδης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία εκπροσώπων υποψηφίων αρχηγών, στα 14 εκλογικά κέντρα σε όλη τη Μαγνησία έχουν οριστεί οι υπεύθυνοι, οι χειριστές των τάμπλετ που θα ελέγχουν την online ψηφοφορία, οι εφορευτικές επιτροπές με προέδρους σε όλα τα σημεία. Επίσης θα υπάρχουν αντιπρόσωποι των υποψηφίων σε όλα τα εκλογικά σημεία, δύο τουλάχιστον από όλους τους συνδυασμούς. “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οργανωτικά και υλικοτεχνικά είμαστε εντάξει”.

Στη Μαγνησία θα στηθούν τρεις κάλπες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, μία στο πρώην δημαρχείο της Ν. Ιωνίας, μία στο πρώην δημαρχείο Ν. Αγχιάλου, μία στο πρώην δημαρχείο Πορταριάς, μία στο ΚΕΠ Αλμυρού, μία στο ΚΕΠ Σούρπης, μία στο δημαρχείο Βελεστίνου, μία στο ΚΕΠ Στεφανοβικείου, μία στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής, μία στο ΚΕΠ Τρικερίου, μία στο Δημαρχείο του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, μία στο Μπούρτζι στη Σκιάθο και από μία στα δημαρχεία Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Όπως εξήγησε ο κ. Λαμπρινίδης ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο δοκιμές στην εκλογική διαδικασία με τη συμμετοχή 12 εκλογικών τμημάτων και κρίθηκαν επιτυχημένες.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 8π.μ. έως τι 8μ.μ. και αν κριθεί απαραίτητο θα δοθεί παράταση κατά περίπτωση σε συνεννόηση με την Επιτροπή Αλεβιζάτου.
Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε τμήμα τους εξυπηρετεί μέσω της on line διαδικασίας.

Ο πολίτης που θα ψηφίσει την 1η Κυριακή θα εγγραφεί στο μητρώο ώστε να έχει δικαίωμα ψηφοφορίας και τη 2η Κυριακή 19 Νοεμβρίου, αν απαιτηθεί.
Προϋπόθεση να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο και να πληρώσει ένα αντίτιμο 3 ευρώ. Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν στις 10μ.μ. της Κυριακής σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο κ. Λαμπρινίδης σημείωσε ότι θα υπάρχουν δύο μητρώα εγγραφής. Το ένα με τα ονόματα όσων επιθυμούν να ψηφίσουν για τον ηγέτη της παράταξης και το άλλο για όσους επιπλέον επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα. “Όποιος επιθυμεί απλά να ψηφίσει να ξέρει ότι το μητρώο θα καταστραφεί εντός διμήνου. Θα είναι διαθέσιμο μόνο τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων που συμμετέχουν και θα χρησιμοποιηθεί ένα συγκεκριμένο τμήμα του σε όποια περιοχή υποβληθεί τυχόν ένσταση”, εξήγησε ο κ. Λαμπρινίδης.

Κάλεσμα εκπροσώπων υποψηφίων

Ο Γαβριήλ Μπάρδας που εκπροσωπεί στην Ομάδα Εμπιστοσύνης τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, επισήμανε ότι το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο και κάλεσε τους πολίτες που τοποθετούν τον εαυτό τους στο φιλελεύθερο κέντρο και την ανανεωτική αριστερά να προσέλθουν να ψηφίσουν γιατί η πολιτική δεν τελειώνει ποτέ.
Ο Δημ. Κουτσούκος εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά, επισήμανε την ανάγκη να ξαναζωντανέψει ο κεντροαριστερός χώρος ενώ ο Δημ. Τσιμπανάκος που εκπροσωπεί τον κ. Ανδρουλάκη τόνισε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στο δικομματισμό του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και των Ζαπείων. Ο Θ. Κανελής που εκπροσωπεί τον κ. Θεοδωράκη επισήμανε ότι πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα καθώς τα παλιά κόμματα έχουν χρεωκοπήσει και θα πρέπει να δοθεί απάντηση στον δικομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος