Σοβαρές ζημιές από παγετό σε δενδροκαλλιέργειες του Δήμου Τεμπών

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη, άμεση ήταν η ανταπόκριση του προϊσταμένου του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας, Σπύρου Σπυρόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του δήμου Τεμπών.

Σοβαρές ζημιές από παγετό σε δενδροκαλλιέργειες του Δήμου Τεμπών

Ζημιές διαπιστώθηκαν σε όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες (αμυγδαλιές, ροδακινιές, βερικοκιές, αχλαδιές κ.α), που άλλες ήταν σε ανθοφορία και άλλες σε στάδιο καρπόδεσης και αποφασίστηκε να γίνει αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

Σοβαρές ζημιές από παγετό σε δενδροκαλλιέργειες του Δήμου Τεμπών

Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, ήταν παγετός -3,8 βαθμούς Κελσίου, που καταγράφηκε από τον μετεωρολογικό σταθμό Νέσσωνος. Από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας , Σπύρο Σπυρόπουλο διαπιστώθηκαν ζημιές, στις Δ.Ε. Νέσσωνος και Δ.Ε. Μακρυχωρίου.

Σοβαρές ζημιές από παγετό σε δενδροκαλλιέργειες του Δήμου Τεμπών


Στην αυτοψία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ο βουλευτής της Ν.Δ. του Νομού Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, οι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Κρικώνης, Ζήσης Γκανάτσιος, Παναγιώτης Γκατζόγιας και Νίκος Μητσογιάννης, οι πρόεδροι, Καλοχωρίου, Όσσας, Συκουρίου και Νέσσωνα, Γιώργος Σαϊτης, Γιώργος Μακρυγιάννης, Μιχάλης Γκουντής και Γιάννης Σακκαβός αντίστοιχα, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ, Σπύρος Σπυρόπουλος, ο προϊστάμενος του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών, Σπύρος Μπετχαβές και πολλοί παραγωγοί του Δήμου Τεμπών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος