Γρεβενά: Αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων σε Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ

Η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχαήλ Καραμαλάκης, όσο και ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λάζαρος Μαυρόπουλος, αποδέχτηκαν την πρόταση του κ. Κασαπίδη για αναβάθμιση και ολοκλήρωση των υποδομών της Σχολής επιπέδου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί για εκπαίδευση αποστολές στελεχών σωμάτων ασφαλείας άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, τόνισε τη σπουδαιότητα των παρεμβάσεων, που γίνονται για τη θωράκιση λειτουργίας της Σχολής και την παγίωσή της στα Γρεβενά, ώστε να μπορεί να δέχεται ακόμα περισσότερα άτομα για εκπαίδευση από σώματα ασφαλείας όλης της Ευρώπης, γεγονός καθοριστικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Ο κ. Κασαπίδης συζήτησε και ανέπτυξε και λεπτομέρειες για τις τεχνικές παρεμβάσεις και τα έργα που πρέπει να γίνουν επιπλέον στη Σχολή Γρεβενών για την εύρυθμη λειτουργία της.  Με τον Προϊστάμενο Κλάδου Διαχειριστικής–Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο, Δημήτριο Παντελή, συμφωνήθηκε να επιβλέπουν από κοινού την πορεία εκτέλεσης των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Οι επιπλέον υποδομές και εργασίες που απαιτούνται αφορούν, τόσο στα κτίρια της Σχολής και του τρίτου ορόφου του Διοικητηρίου, όσο και στη διαμόρφωση ενός υπερσύγχρονου σκοπευτηρίου και γυμναστηρίου και στη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου με άλλες υποδομές, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που θα δημιουργηθούν. Τα έξοδα που απαιτούνται για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, τα καλύπτει όλα η Περιφέρεια από πόρους που έχει προβλέψει, ειδικά για τον σκοπό αυτόν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος