Eορτασμός επετείου του Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο

Τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα και της συμπλήρωσης 146 χρόνων από την Επανάσταση της Επαρχίας Ελίμειας, για την κατάργηση της συνθήκης του Αίγιου Στεφάνου, διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 27 η Σεπτεμβρίου 2026, στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, στο Μπούρινο. Στις 09:00, θα τελεστή Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Μπούρινου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γρεβενών, Δαυίδ.

Θα ακολουθήσει στις 10:35 Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με κατάθεση στεφάνων, ομιλία από τον Αντιστράτηγο εν Αποστρατεία, Γρηγόριο Γρηγοριάδη με θέμα.

Ο Μακεδονικός Αγώνας και η συμβολή της περιοχής σε αυτόν και παρουσίαση του χορωδιακού και χορευτικό τμήματος του Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος