Κομοτηνή: Επίσκεψη Ισπανών καθηγητών και μαθητών στο 4ο Γυμνάσιο

Επίσκεψη Ισπανών καθηγητών και μαθητών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Οπτικοακουστικά μέσα και Καλλωπιστικά φυτά που απαιτούν λιγότερο νερό» στο 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής σύμφωνα με ανακοίνωση της σχολικής μονάδας της Κομοτηνής.

Κομοτηνή: Επίσκεψη Ισπανών καθηγητών και μαθητών στο 4ο Γυμνάσιο“Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Γυμνάσιό μας μία αντιπροσωπεία από το INS Pineda de Mar της Ισπανίας, που αποτελούνταν από 2 καθηγητές και 10 μαθητές” αναφέρεται σε ανακοίνωση και σημειώνεται ότι: “Το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου οι μαθητές και καθηγητές από το συνεργαζόμενο σχολείο της Ισπανίας έγιναν δεκτοί στο αίθριο του 4ου Γυμνασίου με ένα μουσικό καλωσόρισμα από τη χορωδία του σχολείου μας. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής από την κ. Αποστολίδου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Ακολούθησε μία περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και μια πρώτη γνωριμία με τα σημαντικότερα μνημεία της. Το απόγευμα συναντήθηκαν στο σχολείο με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Έλληνες μαθητές και συνεργάστηκαν, με την εποπτεία των καθηγητών, προκειμένου να κατασκευάσουν έναν πράσινο τοίχο. Παράλληλα φωτογράφησαν και βιντεοσκόπησαν την όλη διαδικασία”.

Αρχικά η ομάδα επισκέφτηκε το Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, που εδρεύει στη Δράμα και ανήκει στη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του πανεπιστημίου, στα εργαστήρια, στις αίθουσες διαλέξεων. Μέσα από βιντεοπαρουσίαση γνώρισαν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, συζήτησαν για θέματα που αφορούν την βιοποικιλότητα αλλά και παρατήρησαν από κοντά βαλσαμωμένους οργανισμούς στο μουσείο φυσικής ιστορίας του Πανεπιστημίου.

Δεύτερος σταθμός της ημερήσιας εκδρομής ήταν η περιοχή των Στενών ή Τεμπών του ποταμού Νέστου που πηγάζει από την οροσειρά Ρίλα της Βουλγαρίας.
Δείτε εδώ:Δελτίο τύπου επίσκεψη Απριλιος 22 (1)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος