Πρέσπες: Εγκαίνια πυροσβεστικού κλιμακίου από τον Ν. Χαρδαλιά

Το νέο εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πρεσπών εγκαινίασε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Η  ενίσχυση της δασοπροστασίας στην περιοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πρόκειται για τοποθεσία του δικτύου Natura 2000, αποτελεί δηλαδή προστατευόμενο βιότοπο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας με αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες προστασίας.

Στο χαιρετισμό του  ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε ότι «το κλιμάκιο θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, καθώς, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και τη σύμφωνη γνώμη του αρχηγού της Πυροσβεστικής, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν όλες οι εφαρμοστικές διαδικασίες των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία τέτοιων δομών, ώστε η πράσινη κιβωτός -όπως αποκάλεσε την Πρέσπα- θα έχει μόνιμο φρουρό στην περιοχή».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  έφθασε  στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου της Βίγλας με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος συνοδευόμενος από τον αρχηγό του σώματος Στέφανο Κολοκούρη και οδικώς κατευθύνθηκε στο Ανταρτικό.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης (ΝΔ) και Πέτη Πέρκα (ΣΥΡΙΖΑ), ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπυράρχου Ιωάννη Ράπτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ