Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για τους αναρριχητές που χάθηκαν στον Χελμό – Μηνύματα συγκίνησης από τους φίλους

Η αιτία θανάτου και των τριών αναρριχητών ηλικίας 56, 49 και 40 ετών που έχασαν χτες την ζωή τους στις πλαγιές του Χελμού, είναι -σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Αγγελική Τζιόλα– απολύτως συμβατή με πτώση από ύψος. Η αιτία της τραγωδίας φαίνεται να ήταν κατάρρευση παγοσκεπής, που τους καταπλάκωσε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, οι τρεις έμπειροι αναρριχητές, φέρουν πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι, στο θώρακα, στα άκρα, στην κοιλιά και στην λεκάνη.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά από μία πολύωρη και συντονισμένη έρευνα σε ένα δύσβατο σημείο στην περιοχή Ύδατα της Στυγός. Οι διασώστες διαπίστωσαν ίχνη χιονοστιβάδας πολύ μεγάλου μεγέθους, στη βάση της ορθοπλαγιάς όπου εντοπίστηκαν τα θύματα. Αυτοί οι όγκοι χιονιού, σύμφωνα με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, φαίνεται πως παρέσυραν και καταπλάκωσαν τους τρεις ορειβάτες.

«Μιλάμε για 3 πάρα πολύ έμπειρους ορειβάτες, όμως δυστυχώς η φύση κρύβει εκπλήξεις που ίσως και ο πιο έμπειρος δεν μπορεί να αναγνωρίσει. Το βουνό έχει την ιδιαιτερότητα ότι αναλόγως πώς, πού και πόσο χιόνι θα ρίξει δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποια είναι τα επικίνδυνα σημεία» υπογράμμισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο διευθυντής Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος.

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για τους αναρριχητές που χάθηκαν στον Χελμό – Μηνύματα συγκίνησης από τους φίλους

Οι 2 άνδρες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου για να προσεγγίσουν την ορθοπλαγιά στα Ύδατα της Στυγός ούτως ώστε να κάνουν παγοαναρρίχηση, ανέφερε ο κ. Άγριος. Στην διαδρομή τους συνάντησαν μια χιονοστιβάδα που τους παρέσυρε και κατέπεσαν σε μια βραχώδη περιοχή με αρκετό χιόνι και δύσκολα προσβάσιμη, περίπου 2 χλμ. μακριά από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.

Οι συνάδελφοι του ενός από τους άτυχους ορειβάτες, άφησαν σήμερα λουλούδια κι ένα συγκινητικό μήνυμα, στο γραφείο που εργαζόταν ο 49χρονος προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Κορίνθου.

“Η αγάπη σου για το βουνό μας, απέραντη. Σε αγαπούσε και αυτό τόσο πολύ, που ήθελε να μείνεις για πάντα εκεί. Ώρα σου καλή φίλε μου” αναφέρει το σημείωμα που άφησαν οι συνάδελφοι του 49χρονου προϊστάμενου του ΕΛΓΑ.

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για τους αναρριχητές που χάθηκαν στον Χελμό – Μηνύματα συγκίνησης από τους φίλους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος