Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αναρριχητές (video)

Τραγική κατάληξη είχε η αναρρίχηση για τους τρεις ορειβάτες, ηλικίας 56, 49 και 40 ετών, που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στον Χελμό.

Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αναρριχητές (video)Όλοι τους εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στην περιοχή Στύγα, που βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό κέντρο, στο οποίο είχαν πάει για αναρρίχηση πάγου.Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αναρριχητές (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή είχε προκληθεί χιονοστιβάδα. Νωρίτερα ελικόπτερο εντόπισε προσωπικό αντικείμενο ενός από τους ορειβάτες.  Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αναρριχητές (video)Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος, έμπειρο μέλος του ορειβατικού συλλόγου Πάτρας, είναι ο ένας από τους τρεις άτυχους άντρες.Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αναρριχητές (video)

Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αναρριχητές (video)
Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν στο σημείο οι τρεις αναρριχητές

Οι τρεις αναρριχητές  ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στο Χελμό  προκειμένου να προσεγγίσουν μία οθροπλαγιά, στην περιοχή «Μαυρολίμνη».Τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα χθες το πρωί. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων κ. Άγριο, ”… Δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς ξεκίνησαν, και σύμφωνα με οικείους τους, το εγχείρημά τους θα απαιτούσε αρκετές ώρες. Είχαν φεύγει για μία διαδρομή εκτός των εγκαταστάσεων του βουνού”.

Τα τρία άτομα αναζητήθηκαν από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης.

Οι σοροί των τριών αναρριχητών μετά από πολύωρες προσπάθειες ανασύρθηκαν  και ασθενοφόρα τους παρέλαβαν με προορισμό το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Μιχάλης Βασιλάκης, Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος