Θάνατος τριών παιδιών: Νέος κύκλος ερευνών για ψηφιακά πειστήρια – Η 33χρονη «εξοργισμένη» από τη στάση του πατέρα

Οι Αρχές αναζητούν τα στοιχεία που θα συνδέσουν το έγκλημα, τη δολοφονία του άτυχου παιδιού με την 33χρονη κατηγορούμενη. Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι σε τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα προηγούνται προπαρασκευαστικές ενέργειες. Θεωρούν δηλαδή ότι η 33χρονη έκανε κάποια έρευνα αγοράς ή προμήθειας κεταμίνης, πριν τελικά την πάρει στα χέρια της.

Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης, εξού και οι έρευνες στο σπίτι της στην Πάτρα.

Ουσιαστικά ανοίγει νέος κύκλος ερευνών από τους επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, για ψηφιακά πειστήρια

Στο ίδιο πλαίσιο εξελίξεις αναμένονται μετά την αποκάλυψη του Mega ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα ετάφη μαζί με το αγαπημένο της τάμπλετ.

Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξηγούν ότι περιμένουν να δουν εάν θα δοθεί ή όχι εισαγγελική εντολή –μετά από την αξιολόγηση της αποκάλυψης- προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές ενέργειες (εκταφή του παιδιού). Στην περίπτωση αυτή θα ερευνηθεί εάν στο επίμαχο τάμπλετ μπορεί να υπάρχουν στοιχεία γύρω από την υπόθεση και συγκεκριμένα διαδικτυακές αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης που να σχετίζονται με την προμήθεια κεταμίνης.

Κατηγορούμενη: «Παλεύω μόνη μου»

Μέσα από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, εξακολουθεί να επιμένει ότι είναι αθώα.

«Παλεύω μόνη μου. Είμαι μία μάνα που έχω χάσει τα παιδιά μου και αντί να δέχομαι συμπαράσταση δέχομαι κατηγορίες», δήλωσε η κατηγορούμενη.

Το πρωί η 33χρονη συναντήθηκε με τον δικηγόρο της προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της. Φέρεται να υποστηρίζει ότι είτε υπήρχαν άλλοι εμπλεκόμενοι στο θάνατο της πρωτότοκης κόρης της είτε έγινε κάποιο λάθος κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η άλλη πιθανότητα είναι να έχουν γίνει λάθος χειρισμοί είτε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού είτε μετά το επίδικο συμβάν, στο θέμα των αναλύσεων που ακολούθησαν και την τοξικολογική εξέταση των δειγμάτων», είπε ο δικηγόρος της ‘Οθωνας Παπαδόπουλος.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του 9χρονου κοριτσιού μία σειρά από ουσίες εκτός από την κεταμίνη και πλέον η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε υπερ-δοσολογία σε κάποιο από τα φάρμακα που χορηγούνταν στο παιδί.

«Θεωρούμε δεδομένο ότι η κεταμίνη είναι η μοναδική ουσία που δεν σχετιζόταν με το φαρμακευτικό σχήμα που του χορηγείτο. Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται για να διερευνηθεί εάν χορηγήθηκε κάποιο φάρμακο σε μεγαλύτερη ποσότητα απ’ ότι έπρεπε», αναφέρουν πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

«Το να προμηθευτείς μια τέτοιου τύπου ουσία, ακριβώς δείχνει έναν προσχεδιασμό προς ένα εγκληματικό αποτέλεσμα. Είναι καλύτερο να μη το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή και να το γνωρίζουν οι αρχές. Να ευχόμαστε δηλαδή να υπάρχουν στοιχεία, που εμείς αγνοούμε», τόνισε ο δικηηγόρος και Δρ. Εγκληματολογίας Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Ηχητικό ντοκουμέντο

Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει ότι η 33χρονη κατηγορούσε τους γιατρούς του νοσοκομείου για λάθος χειρισμούς κατά τη νοσηλεία της 9χρονης κόρης της.

«Αυτοί δεν ήξεραν τι έψαχναν, έρχονται και με κοιτάνε με ένα βλέμμα της αγελάδας, τι θα κάνουμε ρε τους λέω τώρα; το παιδί πάνιασε και μου φώναζε ‘δε μπορώ, δε μπορώ’ και τους λέω ρε με κοροϊδεύετε;», ακούγεται να λέει η 33χρονη στο σχετικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε.

Η κατηγορούμενη θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον Ανακριτή για να απολογηθεί.

Η στάση του πατέρα των τριών παιδιών

Λίγο πριν η 33χρονη εν διαστάσει σύζυγός του βρεθεί στο εδώλιο, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης τους ο πατέρας στις τοποθετήσεις του δεν αναφέρει ούτε το όνομά της, την αποκαλεί πλέον κατηγορούμενη και ζητά να λάμψει η αλήθεια.

«Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Θέλω να μάθω πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού την προμηθεύτηκε, πώς την έδωσε, τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά…», δήλωσε. (Πηγή: eREPORTAZ)

Η μεταστροφή της στάσης του πατέρα των παιδιών έχει εξοργίσει την 33χρονη η οποία μέσα από τη ΓΑΔΑ αποκάλυψε πως ο σύζυγός της θα στηρίξει την κατηγορία «γιατί φοβάται να μην πάει φυλακή».

Την ίδια στιγμή η αδερφή της κατηγορούμενης επιμένει στην αθωότητα της 33χρονης και ζητά την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου για τον πατέρα των παιδιών.

«Σε δύο ή τρία περιστατικά από αυτά που έκανε η Τζωρτζίνα με τις κρίσεις, ο Μάνος ήταν μέσα στο δωμάτιο, μαζί με τη Ρούλα… Αν γίνει μία καλή άρση θα δουν αν ήταν και τι έβλεπε… Όταν η Τζωρτζίνα έπαθε το τελευταίο επεισόδιο που κατέληξε, μιλάγανε σε βιντεοκλήση γιατί ανέβαινε ο Μάνος στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ», είπε η αδερφή της 33χρονης. (πηγή: Mega)

Ο πατέρας των παιδιών δηλώνει σοκαρισμένος από τις καταιγιστικές εξελίξεις και απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι κρύβεται ότι: «Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Εχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Έλεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί για κατάθεση ο πατέρας των τριών παιδιών.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Ελίνα Κολύβα, Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος