Τι λέει μέσα από τη ΓΑΔΑ η 33χρονη – Συνδυαστική μελέτη για τους τρεις θανάτους

Kαταιγιστικές είναι η εξελίξεις στο θρίλερ με την 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της και τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή. Η έρευνα επεκτείνεται και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, την ώρα που ξέσπασε κόντρα με τον πρώην σύζυγό της και η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κατηγορούμενης τόνισε ότι αυτή συνεχίζει να υποστηρίζει την υπερασπιστική της γραμμή και να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 9χρονης. Και επίσης ανέφερε ότι σε αυτό τον αγώνα που δίνει για να αποκαλύψει τι έγινε με το θάνατο της Τζωρτζίνας είναι μόνη της και δεν έχει κάποιο δίπλα της για να τη στηρίξει και να αποκαλύψει την αλήθεια.
Τη Δευτέρα που θα οδηγηθεί στις ανακριτικές αρχές εκτιμάται από τις αστυνομικές αρχές θα έχει την ίδια γραμμή, δεν θα ομολογήσει τη δολοφονία της μεγάλης της κόρης.
Οι αστυνομικές αρχές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μιλούν για μια «υπόθεση δεμένη».

Εντείνονται οι έρευνες των αρχών για τις συνθήκες θανάτου, των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα, της μικρής Ίριδας και της Μαλένας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Σημειώνεται ότι η μόνη ουσία που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης εκτός φαρμακευτικής αγωγής είναι η κεταμίνη. Όλες οι άλλες ουσίες που ανιχνεύθηκαν περιλαμβάνονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε το κορίτσι. Ωστόσο, θα γίνει περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος για να ερευνηθεί η ποσότητα των φαρμάκων που έπαιρνε το παιδί κι αν αντιστοιχεί στις συνταγογραφούμενες δόσεις. Επίσης, όπως αναφέρουν ιατροδικαστικές πηγές θα γίνει συνδυαστική μελέτη για τους τρεις θανάτους των μικρών κοριτσιών.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα του προϊστάμενου ιατροδικαστικής Αθηνών Νίκου Καρακούκη, που έχει αναλάβει την εκ νέου μελέτη της υπόθεσης, καθώς οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις των δύο μικρότερων παιδιών, δεν οδηγούν στον ίδιο μηχανισμό θανάτου με το τρίτο παιδί, δηλαδή δεν έχουν έως τώρα βρεθεί ίχνη κεταμίνης. Προκύπτουν ωστόσο υπόνοιες ασφυκτικού θανάτου, ενώ ερευνάται αν υπάρχει άλλη κοινή ουσία.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης μητέρας, προκειμένου να συνδέσουν το παζλ και να βρουν αν υπάρχουν στοιχεία για την προμήθεια της κεταμίνης, που θα τους οδηγήσουν και στον τρόπο χορήγησης της στην μικρή Τζωρτζίνα.

Η 33χρονη έδωσε συνέντευξη μέσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατείται αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγός της θα στηρίξει τις σε βάρος τις κατηγορίες.

«Μίλησα σήμερα το πρωί και μου είπε ότι θα υπερασπιστεί την κατηγορία για να τον πάρουνε για δουλειά και για να μπορέσει να έχει χρήματα να μου δίνει. Απ’ ότι κατάλαβα μου είπε ότι θα υπερασπιστεί ότι εγώ θα πω αυτό που είδα με τα μάτια μου από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω» είπε η μητέρα των παιδιών στο Star.

«Όσον αφορά την κατηγορούμενη και το διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν έχω να κρύψω τίποτα» είπε στον ΑΝΤ1 ο σύζυγος της κατηγορούμενης.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ο σύζυγος της φοβάται ότι μπορεί να βρεθεί και ο ίδιος στη φυλακή: «Μου λέει έχουν πέσει όλοι να με φάνε, με διώξανε από τη δουλειά. Του λέω σοβαρολογείς; Δε βλέπεις που είμαι εγώ. Και μου λέει και τις θες να κάνω να βάλουν μέσα και εμένα και τον πατέρα μου;»

Η ποινή που αντιμετωπίζει η 33χρονη κατηγορούμενη, αν αποδειχτεί η ενοχή της είναι ισόβια φυλάκιση.

Την Παρασκευή οι αστυνομικές Αρχές πραγματοποίησαν πολύωρη έρευνα στο σπίτι της 33χρονης. Εν τω μεταξύ, κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει στο σημείο για να αφήσει λίγα λουλούδια.

Ρεπορτάζ: Νόρα Μολυβιάτη, Γιώργος Γεραφέντης, Αλέανδρος Καλαφάτης, Μιχάλης Βασιλάκης, Γιάννης Σουλιώτης, Νόρα Μολυβιάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος