Στο «μικροσκόπιο» οι κινήσεις της 33χρονης μητέρας – Ανοίγει ο φάκελος θανάτων και των δύο μικρότερων παιδιών

Η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, ερεύνησε το σπίτι της 33χρονης κατηγορούμενης στην Πάτρα αναζητώντας στοιχεία και βάζοντας στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της. Στόχος, να απαντηθεί το από πού και με ποιον τρόπο προμηθεύτηκε τη φονική κεταμίνη. Την ίδια ώρα η 33χρονη έδινε συνέντευξη μέσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατείται, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγός της θα στηρίξει τις εις βάρος τις κατηγορίες, αφήνοντας αιχμές.

«Μίλησα σήμερα το πρωί και μου είπε ότι θα υπερασπιστεί την κατηγορία για να τον πάρουνε για δουλειά και για να μπορέσει να έχει χρήματα να μου δίνει. Απ’ ότι κατάλαβα μου είπε ότι θα υπερασπιστεί ότι εγώ θα πω αυτό που είδα με τα μάτια μου από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω»,  δήλωσε η κατηγορούμενη υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγός της φοβάται ότι μπορεί να βρεθεί και ο ίδιος στη φυλακή:

«Μου λέει έχουν πέσει όλοι να με φάνε, με διώξανε από τη δουλειά. Του λέω σοβαρολογείς; Δε βλέπεις πού είμαι εγώ. Και μου λέει και τις θες να κάνω, να βάλουν μέσα και εμένα και τον πατέρα μου;».

Ταυτόχρονα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανοίγει ξανά τους φακέλους των δύο μικρότερων αδελφών της 9χρονης, αναζητώντας κοινά στοιχεία με την υπόθεση που εξιχνιάστηκε.

Και οι δύο θάνατοι έχουν κοινά γνωρίσματα με το θάνατο της Τζωρτζίνας, όπως ότι επήλθαν μυστηριωδώς από ανακοπή καρδιάς,  κι ενώ δεν είχαν διαγνωστεί παθολογικά προβλήματα καθώς και ότι και τα δύο παιδιά κατέληξαν ενώ δεν υπήρχαν άλλοι μάρτυρες μπροστά.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, 3,5 ετών, που σημειωτέον έγιναν στο ίδιο εργαστήριο με αυτές της Τζωρτζίνας, βγήκαν καθαρές, ενώ οι ιστολογικές καταλήγουν στο συμπέρασμα εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρημα που είναι συμβατό με θάνατο από ασφυξία. Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και σε ό,τι αφορά το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές ενώ από τις ιστολογικές διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα που απαντώνται σε περιπτώσεις ασφυξίας.

Οι καταθέσεις που οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη της 33χρονης

Τρεις ήταν οι καθοριστικές μαρτυρίες, που οδήγησαν στη σύλληψη της 33χρονης μητέρας.

Ο καρδιοχειρουργός του Ωνασείου, που είχε τοποθετήσει απινιδωτή στην 9χρονη κόρη της κατηγορούμενης για να θωρακίσει την καρδιά της, δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι το παιδί πέθανε αμέσως μετά, από ανακοπή στο «Παίδων».

Οι καρδιολογικές της εξετάσεις ήταν άψογες, σύμφωνα με τα λεγόμενά του και τίποτα δεν δικαιολογούσε την τραγική κατάληξη.

Νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Παίδων, περιέγραψε τη μητέρα ως απαθή, την ώρα που το παιδί της πέθαινε στο διπλανό δωμάτιο. Μάλιστα οι κινήσεις της ήταν τόσο νωχελικές που στην αρχή νόμιζε ότι η 33χρονη βγήκε στον διάδρομο για να ζητήσει σεντόνια.

Ο ιατροδικαστής που ενημέρωσε τις Αρχές ότι χορηγήθηκε στο παιδί κεταμίνη σε θανατηφόρα ποσότητα, ανέφερε επίσης ότι ουσία που του είχε χορηγηθεί πιθανότατα ενδοφλέβια, προκάλεσε τον θάνατό του σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Η 33χρονη κάθε φορά που συνόδευε την κόρη της σε δημόσιο νοσοκομείο ζητούσε πάντα μονόκλινο δωμάτιο και ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες σε αυτό.

Η μητέρα διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της κόρης της και τη Δευτέρα απολογείται ενώπιον της 18ης ανακρίτριας για το αδίκημα αυτό.

«Διπλή» η υπεράσπιση της 33χρονης

Απ΄ότι φαίνεται η κατηγορούμενη θα έχει διπλή εκπροσώπηση. Τον κ. Κωνσταντίνο Ζάρδα που διορίστηκε αυτεπάγγελτα από την ανακρίτρια και τον Όθωνα Παπαδόπουλο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, που έχει κληθεί να εκπροσωπήσει την 33χρονη από την οικογένειά της.

Ο κ. Ζάρδας έχει ήδη λάβει αντίγραφο της δικογραφίας και πριν από λίγο αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ όπου συνάντησε τη φερόμενη ως παιδοκτόνο και αποδέχτηκε το διορισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στην επικοινωνία με το δικηγόρο της, η 33χρονη αρνήθηκε τα πάντα και φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι είναι η κεταμίνη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο κ. Παπαδόπουλος μεταβαίνει στην Αθήνα για να συναντήσει την κατηγορούμενη και να αποδεχτεί την εκπροσώπηση, να λάβει τη δικογραφία, ώστε να προετοιμάσει κι αυτός με τη σειρά του την απολογία της 33χρονης.

Πάντως, η ανακρίτρια έχει ήδη ξεκινήσει τις ανακριτικές πράξεις. Η έρευνα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα έγινε με εντολή της, ενώ αναμένεται να ζητηθεί ανακριτικά και η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της κατηγορούμενης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Αθανασία Σταμοπούλου, Γιάννης Σουλιώτης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος