Euroferry Olympia: Εν πλω συγγενείς των αγνοουμένων – Οργισμένοι «για την πορεία των ερευνών»

Στη σκιά δεκάδων καταγγελιών για σοβαρές παραβάσεις και ελλείψεις στα μέτρα προστασίας στο Euroferry Olympia, κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό των  10 αγνοουμένων. Η απόγνωση υποδαύλισε και ένταση έξω από το Λιμεναρχείο της Κέρκυρας όπου είναι συγκεντρωμένοι συγγενείς των τριών Ελλήνων αγνοουμένων, οι οποίοι και κατάφεραν να επιβιβαστούν σε σκάφος για να βρίσκονται κοντά στους διασώστες και στην εξέλιξη των ερευνών.

«’Ερποντας τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ δεν μπορούν να εισχωρήσουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα γιατί δεν υπήρχε ανάμεσά τους κενό», λέει η σύζυγος του αγνοούμενου οδηγού φορτηγού, Βάνα Μαθιού.

Euroferry Olympia: Εν πλω συγγενείς των αγνοουμένων – Οργισμένοι «για την πορεία των ερευνών»

Οι καμπίνες μοιάζουν με σταύλο και οι υπεύθυνοι κάνουν τα στραβά μάτια καθώς οι οδηγοί αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στα οχήματα μέσα στα γκαράζ, καταγγέλλει και ο γιος του δεύτερου αγνοούμενου οδηγού φορτηγού.

Υπήρχαν προβλήματα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης,  επαναλαμβάνει και ο αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, Θανάσης Τζουρόπουλος, ο οδηγός φορτηγού που κατήγγειλε ότι οι αποστάσεις μεταξύ των οχημάτων ήταν μόλις 10 cm.

Euroferry Olympia: Εν πλω συγγενείς των αγνοουμένων – Οργισμένοι «για την πορεία των ερευνών»

Μια ακόμη τραγική μορφή, είναι ο Κριστιάν Γκοτζιέφ, ο γιος αγνοούμενου, που έφτασε οδικώς από τη Βουλγαρία, και μέσω της ΕΡΤ και της δημοσιογράφου Μ. Παγκράτη  καλεί σε βοήθεια για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την τύχη του πατέρα του.

Από το συνδικάτο των επαγγελματιών οδηγών ΣΕΟΦΑΕ, ο ‘Ακης Δερμάτης, τονίζει ότι οι καμπίνες από θέμα καθαριότητας αλλά και συνωστισμού, είναι ακατάλληλες, γι αυτό οι οδηγοί αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στα φορτηγά.

Να ελλιμενιστεί το καράβι ζητά η πυροσβεστική προκειμένου οι έρευνες να συνεχιστούν με ασφάλεια γιατί αναμένεται άμεσα επιδείνωση και ο καιρός θα γίνει «αντίπαλος». Στην Κασσιόπη ήδη βρέχει και οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί.

Οι κάτοικοι της βόρειας Κέρκυρας ζητούν απομάκρυνση γιατί σε περίπτωση διαρροής θα καταστραφεί, όπως λένε, η ακτογραμμή.

Με θερμοκρασίες από 200 βαθμούς Κελσίου που φτάνουν και τους 300 σε ορισμένα σημεία, το «Euroferry Olympia», είναι σαν χύτρα που επιπλέει ενώ βράζει στο νερό, είπε ο συντονιστής της ΕΜΑΚ (επιχειρήσεων Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας και νήσων), Δημήτρης Κοντογιάννης.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος επιβιβάστηκε στο ρυμουλκό  «Dolphin 1», μεταφέροντας ότι οι φλόγες στο πλοίο εξακολουθούν να καίνε, τέσσερα 24ωρα μετά και οι διασώστες της ΕΜΑΚ και του λιμενικού συνεχίζουν κατά ομάδες ως και 40 μελών να επιχειρούν.

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει ο 22χρονος Λευκορώσος που βγήκε «σαν από θαύμα» από την πύρινη κόλαση 54 ώρες μετά, ενώ αποσωληνώθηκε και ο Βούλγαρος οδηγός. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται Ρουμάνος επιβάτης.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μοσχάτ, Σόνια Φίλη, Μαρία Παγκράτη, Βασίλης Σιώμος, Νόρα Μολυβιάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος