Συνεχίζει την πορεία του ο κορονοϊός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (video)

Array

Αυξάνονται οι θάνατοι και τα κρούσματα σε Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Στο “κλάμπ” του κορονοϊού και η Τουρκία

Στην Ιταλία, οι νεκροί ανέρχονται σε 631 και τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 10.000. Ολόκληρη η χώρα  τελεί σε καθεστώς αυστηρών περιορισμών των μετακινήσεων και οι πόλεις  φαντάζουν σχεδόν έρημες. Ο συνολικός αριθμός θανάτων, αυξήθηκε σε 631 από 463, μια άνοδος 168 θανάτων μέσα σε μια μέρα. 

Μόνο στη Λομβαρδία επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.500 κρούσματα κορονοϊού μέσα σε μια μέρα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τον κορονοϊό.

Συνεχίζει την πορεία του ο κορονοϊός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (video)
(AP Photo/Andrew Medichini)

Στον αστερισμό του κορονοϊού  εισήλθε και η Τουρκία. Ένα πρώτο κρούσμα του κορονοϊού εντοπίστηκε στην χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότζα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες. Διευκρίνισε πως πρόκειται για άνδρα και η κατάστασή του είναι καλή. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του, για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, ούτε ανέφερε σε ποια χώρα της Ευρώπης ταξίδεψε. Έχει πλέον τεθεί σε καραντίνα. Σε αποκλεισμό και υπό ιατρική παρακολούθηση έχει επίσης τεθεί η οικογένειά του. Ο Κότζα διαβεβαίωσε ότι οι τουρκικές αρχές θα αντιμετωπίσουν το κρούσμα «με διαφάνεια».

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού επιβεβαίωσε η Ακτή Ελεφαντοστού. Πρόκειται για έναν 45χρονο υπήκοο της Ακτής Ελεφαντοστού που προσφάτως ταξίδεψε στην Ιταλία., όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό ανακοίνωσαν η Αλβανία και η Βουλγαρία.

Κομισιόν: Καιρός να αναλάβουμε δράση

«Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη συντονισμένη αντιμετώπιση την οποία ζήτησαν οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Επιτροπή. Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη συνέντευξή της που ακολούθησε την τηλεδιάσκεψη.

Στο ιατρικό επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 1. θα συντονίζει τα αναγκαία μέτρα μέσω «καθημερινής τηλεφωνικής διάσκεψης» με τους υπουργούς Υγείας και τους υπουργούς Εσωτερικών και θα συγκροτήσει «ομάδα επιδημιολόγων και ιολόγων» από διάφορα κράτη μέλη, η οποία θα παρέχει κατευθυντήριες γραμμές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, ανέφερε ότι θα ενισχυθεί η χρηματοδότηση στοχευμένης έρευνας, ενώ έχουν ήδη κινητοποιηθεί 140 εκατομμύρια ευρώ δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης για έρευνες για εμβόλια, διάγνωση και θεραπεία.

Τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Επιτροπής θα υποβάλει συγκεκριμένες ιδέες ενώπιον της ευρωομάδας. ώστε να αποσαφηνιστούν ταχύτατα οι κανόνες του παιχνιδιού για τα κράτη μέλη, όπως είπε χαρακτηριστικά..

Σε κατ οίκον περιορισμό στη Βρετανία τέθηκε αυτόβουλα η Υφυπουργός Υγείας  που βρέθηκε θετική στον ιό.

Η Ναντίν Ντόρις διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό και έχει τεθεί με δική της πρωτοβουλία σε απομόνωση στο σπίτι της. Εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας «άρχισαν λεπτομερή καταγραφή των επαφών» της, ενώ το υπουργείο Υγείας και το γραφείο της στο κοινοβούλιο.

Συνεχίζει την πορεία του ο κορονοϊός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (video)
(Simon Cooper/PA via AP)

Η 62χρονη πολιτικός συναντήθηκε με εκατοντάδες ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ ήταν επίσης παρούσα σε δεξίωση που παρέθεσε ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματός της, ο Μπόρις Τζόνσον, στην επίσημη κατοικία του στη Ντάουνινγκ Στριτ. Στη Βρετανία γίνεται έντονη συζήτηση για το εάν θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων, με την κυβέρνηση του Τζόνσον να μοιάζει διστακτική να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο.

Ο  απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός στο ΗΒ αυξήθηκε σε έξι. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 373, από 319 την προηγουμένη.

Η Γερμανία επιβεβαίωσε σήμερα τον τρίτο θάνατο καθώς απεβίωσε άλλος ένας ασθενής στην περιφέρεια του Χάινσμπεργκ στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Γερμανία ανέφερε 1.296 κρούσματα του ιού, σύμφωνα με τους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά χθες, Τρίτη, από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.Δ “οκιμασία για την αλληλεγγύη και τη λογική μας” ο κορονοϊός, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου κατά την επιδημία.

Στο Βέλγιο  ένας 90χρονος  είναι ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga επικαλούμενο κυβερνητική ανακοίνωση.

Στη Γαλλία ο επικεφαλής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Leclerc δήλωσε σήμερα ότι η κρίση με τον νέο κοροναϊό προκαλεί προβλήματα στον ανεφοδιασμό κάποιων προϊόντων στα καταστήματά της, όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για ελλείψεις.

Συνεχίζει την πορεία του ο κορονοϊός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (video)
(AP Photo/Michel Euler)

Ο Λεκλέρκ διευκρίνισε ότι υπάρχουν προβλήματα στον ανεφοδιασμό κάποιων προϊόντων, όπως τα ζυμαρικά, το ρύζι και το χαρτί υγείας, σε κάποια καταστήματα καθώς οι καταναλωτές κάνουν αποθέματα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον SARS-CoV-2.

Οι υγειονομικές αρχές στην Ισπανία ανακοίνωσαν άλλους 10 θανάτους που συνδέονται με τον κοροναϊό, με αποτέλεσμα οι νεκροί από την επιδημία στη χώρα να φθάσουν τους 31.

Σε 206 ανέρχονταν σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αυστρία. Τέσσερις από τους προσβληθέντες από τον ιό έχουν στο μεταξύ θεραπευτεί, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 5.362 εξετάσεις για ενδεχόμενη λοίμωξη.

Με απόφαση της κυβέρνησης απαγορεύονται όλες οι μεγάλες διοργανώσεις, γεγονός που έχει οδηγήσει σε σειρά ανακοινώσεων για αναβολές, ματαιώσεις και ακυρώσεις δεκάδων εκδηλώσεων και παραστάσεων σε θέατρα και κινηματογράφους.

Στο μεταξύ, έχουν διακόψει την λειτουργία τους τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στη χώρα και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί το κλείσιμο όλων των σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.

Στη Σερβία από χθες βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκαν εφτά νέα κρούσματα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Έτσι ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον COVID-19 ανέρχεται σε 12 άτομα. Τα πέντε νέα κρούσματα οφείλονται σε μόλυνση από άτομα που ήδη νοσούν ενώ τα δύο είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και την Γερμανία.

Στο μεταξύ στον Μόλδοβα οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια για διάστημα δύο εβδομάδων από σήμερα. Χθες ο Μόλδοβας είχε απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα όλων των αλλοδαπών από τις πληγείσες περιοχές. Στη χώρα έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα του SARS-CoV-2 και κανένας θάνατος.

Η Κροατία ανακοίνωσε το 16ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται για άνδρα που είχε επισκεφθεί, πρόσφατα, εμπορική έκθεση στο Μόναχο. Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οι αρχές ανακοίνωσαν δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε επτά. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι απαγόρευσαν την είσοδο αλλοδαπών από χώρες υψηλού κινδύνου. Στη Σλοβενία, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού ανήλθε σε 34.

Στην Αλβανία, ο αριθμός των κρουσμάτων «σκαρφάλωσε» σε δέκα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στο μεταξύ, εκπρόσωποι του λιανεμπορίου δηλώνουν πως σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων κατά 300% σε διάστημα μόλις 24 ωρών και τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν σκηνές από πολίτες που σχηματίζουν ουρές για την αγορά προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Στη Ρουμανία, 25 άτομα είναι θετικά στον κορονοϊό και πέντε από αυτά έχουν ήδη θεραπευθεί, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Στη Βουλγαρία, ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε έξι. Στο Μαυροβούνιο, οι αρχές ανακοίνωσαν την απαγόρευση της εισόδου αλλοδαπών από χώρες υψηλού κινδύνου (Ιταλία, Νότια Κορέα, Ιράν, Κίνα). Επίσης, ακυρώθηκαν δημόσιες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά συνέδρια, συναυλίες και φεστιβάλ.

Ένας 64χρονος εκπαιδευτικός που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό υπέκυψε στον Παναμά, γεγονός που σήμανε τον πρώτο θάνατο στη χώρα και στην κεντρική Αμερική εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Ροσάριο Τέρνερ.

Σύμφωνα με την υπουργό , είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι χθες συνολικά οκτώ κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Το ένα από τα πρόσωπα που έχουν μολυνθεί «νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, άλλο ένα δυστυχώς απεβίωσε», είπε η κυρία Τέρνερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα.

Οι υπόλοιποι επτά άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 59 ετών και οι έξι είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό — στη Γαλλία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ και στην Κούβα. Ο Παναμάς είναι η δεύτερη χώρα της κεντρικής Αμερικής στην οποία εξαπλώθηκε ο SARS-CoV-2 μετά την Κόστα Ρίκα, όπου καταμετρώνται 13 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων τριών υπηκόων των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Παραγουάης αποφάσισε να ανασταλεί η λειτουργία του δημόσιου συστήματος παιδείας και να ακυρωθούν οι δημόσιες εκδηλώσεις για δεκαπέντε ημέρες.

Τα πρώτα κρούσματα ανακοίνωσαν, Βολιβία και Τζαμάικα. Στο Κίνγκτον το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για μια ασθενή έφθασε στο νησί της Καραϊβικής την 4η Μαρτίου,  από το “Ηνωμένο Βασίλειο”. Οι υγειονομικές αρχές της Βολιβίας επιβεβαίωσαν τα πρώτα δύο κρούσματα του κορονοϊού, γνωστοποίησε με διάγγελμα του προς τους πολίτες ο υπουργός Υγείας της μεταβατικής κυβέρνησης.

Συνεχίζει την πορεία του ο κορονοϊός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (video)
Military Police patrol inside El Alto airport wearing face masks, in Bolivia, (AP Photo/Juan Karita)

Πρώτος θάνατος  και στην Ινδονησία. Μία 53χρονη γυναίκα υπέκυψε αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό. Η γυναίκα, ξένη πολίτης, βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Στην Ινδονησία έχουν καταγραφεί 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Στην ηπειρωτική Κίνα συνολικά 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμός σχετικά αυξημένος από τα 19 που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα.

Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 80.778 από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, επιβεβαιώθηκαν επίσης χθες 22 νέοι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας σε 3.158 νεκρούς.

Σε 26 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα το οποίο χρησιμοποιούνταν για να τίθενται σε καραντίνα πολίτες λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Από τους 71 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν το Σάββατο στα ερείπια του ξενοδοχείου Σιντζιά δεκάδες ανασύρθηκαν ζωντανοί, όμως τρεις παραμένουν εγκλωβισμένο.

Συνεχίζει την πορεία του ο κορονοϊός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (video)
(Zeng Demeng/Xinhua via AP)

Όλοι όσοι φθάνουν στο Πεκίνο από το εξωτερικό θα τίθενται στο εξής σε καραντίνα για 14 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το δημαρχείο, την ώρα που ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνεται στην κινεζική πρωτεύουσα.

Εκτός από εκείνους που φθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί σοβαρά από τον ιό, οι οποίοι έχουν ήδη υποβληθεί σε καραντίνα, όλοι οι επιβάτες που έρχονται από οποιαδήποτε ξένη χώρα θα τίθενται στο εξής «υπό παρακολούθηση στην κατοικία τους ή σε έναν προβλεπόμενο χώρο με αυτό τον σκοπό», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου αξιωματούχος της πόλης. Σήμερα η δημαρχία έκανε λόγο για έξι νέα κρούσματα: Πέντε άνθρωποι που επέστρεψαν από την Ιταλία και ένας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε επίσης νέες οδηγίες με σημείο ενδιαφέροντος τις φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς η Κίνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του Covid-19.

Στις οδηγίες αυτές, συμπεριλαμβάνονται 17 μέτρα για την πρόληψη εξάπλωση της επιδημίας και τον έλεγχό του δικτύου εφοδιασμού, των δωρεών, αλλά και της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Παράλληλα, μειώνεται το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης. Αντίστροφα με ότι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο στην Γουχάν, επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού  οι αρχές ανακοίνωσαν την σταδιακή επαναλειτουργία επιχειρήσεων.

Έξι νέοι θάνατοι, 242 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 242 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα το περασμένο εικοσιτετράωρο, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα σε 7.755, αναφέρει ανακοίνωση των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, μία ημέρα μετά την υποχώρηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 11ημέρου.

Συνεχίζει την πορεία του ο κορονοϊός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (video)
(AP Photo/Ahn Young-joon)

Χθες υπέκυψαν άλλοι έξι άνθρωποι στη Νότια Κορέα, με τον απολογισμό της ασθένειας COVID-19 να ανέρχεται πλέον σε 60.;Eγινε επίσης γνωστό ότι 41 ασθενείς ανάρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία το προηγούμενο 24ωρο.

Δύο μέλη της υπηρεσίας μετανάστευσης που εργάζονται στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, και οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν έρθει σε επαφή με ταξιδιώτες, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, έγινε γνωστό σήμερα από τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ, που μετρούν 31 νεκρούς,  δια του υπουργού Εξωτερικών  Μ. Πομπέο απαιτούν από το Ιράν  να αφήσει «αμέσως» ελεύθερους  Αμερικανούς πολίτες  που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπου η επιδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη αποφάσισε να αφήσει προσωρινά ελεύθερους 70.000 φυλακισμένους τη Δευτέρα, για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Συνεχίζει την πορεία του ο κορονοϊός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (video)
(AP Photo Vahid Salemi)

Ο απολογισμός των νεκρών από τον κοροναϊό ξεπέρασε τους 354 στο Ιράν, καταγράφοντας αύξηση κατά 63 μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Στο Ιράκ ακυρώθηκε η μεγάλη προσευχή της Παρασκευής στην ιερή πόλη των σιιτών Κερμπάλα εξ αιτίας της ανησυχίας για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Στη Μαλαισία αναζητούν περίπου 5.000 ανθρώπους σε όλη τη χώρα που πιστεύεται ότι έχουν εκτεθεί στον νέο κορονοϊό στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στα περίχωρα της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο εντοπισμός των επαφών ξεκίνησε αφού το γειτονικό Μπρουνέι κατέγραψε το πρώτο του επιβεβαιωμένο κρούσμα χθες Τρίτη, έναν 53χρονο άνδρα που συμμετείχε στην ίδια τελετή που πραγματοποιήθηκε σε τέμενος μεταξύ της 27ης Φεβρουαρίου και της 1ης Μαρτίου.

Η Μαλαισία κατέγραψε σήμερα 20 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 149.

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε όλους τους Ιρανούς, τους Ιταλούς και Νοτιοκορεάτες εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19 στις τρεις αυτές χώρες. Επιπλέον οι πολίτες Μαλαισίας που επιστρέφουν από το Ιράν, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η Ιαπωνία τίμησε σήμερα την ένατη επέτειο από τον ισχυρό σεισμό, το τσουνάμι της και το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, αν και εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονoϊού ακυρώθηκαν οι βασικές δημόσιες εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό έχουν κλείσει σχολεία, θεματικά πάρκα και ζωολογικοί κήποι.

Συνεχίζει την πορεία του ο κορονοϊός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (video)
(AP Photo/Eugene Hoshiko)

Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί 1.300 επιβεβαιωμένα κρούσματα, περιλαμβανομένων 700 στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess το οποίο παρέμεινε σε καραντίνα αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Η Disneyland και η DisneySea στο Τόκιο θα παραμείνουν κλειστές για δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις αρχές Απριλίου, εξαιτίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία των θεματικών πάρκων Oriental Land.

Η Αυστραλία με τη σειρά της ανακοίνωσε ένα οικονομικό πακέτο 2,40 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (1,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων), το οποίο θα δαπανηθεί για την οργάνωση κλινικών αντιμετώπισης του πυρετού, αλλά και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς η χώρα καταπολέμα την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Σχετική είδηση: Επελαύνει διεθνώς ο κορονοϊός-Εντατικοποίηση μέτρων προστασίας-Οι τελευταίες εξελίξεις (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος