Ελίζαμπεθ Όλσεν – Γιώργος Λάνθιμος: Μια συνεργασία που δεν έγινε ποτέ

Η Ελίζαμπεθ Όλσεν απέρριψε την πρόταση του Γιώργου Λάνθιμου να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Αστακός», καθώς η ενασχόλησή της με τις ταινίες της Marvel έπαιρναν πολύ χρόνο από την ζωή της, και έτσι αναγκάστηκε να απορρίψει τον ρόλο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times, της είχε προταθεί να έχει έναν σημαντικό ρόλο στην ταινία «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, όμως η εμπλοκή της με το σύμπαν της Μάρβελ δεν της επέτρεψε να την αποδεχτεί. Αυτές οι αναμονές που ήταν υποχρεωτικές βάση συμβολαίου και οι ανάλογοι περιορισμοί την απογοήτευσαν καθώς της στερούσαν τη δυνατότητα ανάπτυξης και δοκιμών, κάτι που εκτιμά πολύ στη δουλειά της.

Ο «Αστακός» προτάθηκε για Όσκαρ σεναρίου και είχε θεωρηθεί η μεγαλύτερη μη Αμερικανική επιτυχία της χρονιάς στην Αμερική.

«Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν»

Η Ελίζαμπεθ Ολσεν το 2011 είχε μια μαγική στιγμή που αργότερα έμελε να εξαργυρώσει, ίσως όχι με τον τρόπο που θα ήθελε. Κερδίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν» του Σον Ντάρκιν, αναγνωρίστηκε ως μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιός που χειρίζεται με λεπτομέρεια τον παράξενο κόσμο που πλάθουν για εκείνη οι σκηνοθέτες. Ήταν λοιπόν λογικό και επόμενο να δεχτεί προτάσεις από auteurs που για εκείνους το πρόσωπο και η ερμηνευτική της μέθοδος θα ήταν καμβάς για τα έργα τέχνης τους.

Νέα ταινία – Poor Things

Από τότε μέχρι σήμερα και η Ελίζαμπεθ και ο Γιώργος έχουν ανοδική εξέλιξη. Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα και βρίσκεται ήδη στην επεξεργασία της νέας του ταινίας «Poor Things», πάλι σε σενάριο του Tony McNamara (σεναριογράφος της «Ευνοούμενης») που βασίζεται στο βιβλίο του Άλασντερ Γκρέυ.

Η ταινία καταπιάνεται με μια βικτοριανή ιστορία αγάπης και επιστημονικής τόλμης μεταξύ ενός επιστήμονα που επαναφέρει στη ζωή την Belle Baxter. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, για ακόμα μια φορά, η μούσα του Έμμα Στόουν, που τους είχαμε πρόσφατα στη «Βληχή».

Όσο για την Ελίζαμπεθ Όλσεν, η τελευταία της δουλειά που ανακοινώθηκε είναι μια μίνι τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο Love and Death που περιγράφει τις αλλαγές στη ζωή θεοσεβούμενων στο Τέξας όταν ένας παρανοϊκός με τσεκούρι διακόψει τη λειτουργία αλλά και τις παγιωμένες απόψεις τους για τη ζωή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος