“Poor Things”: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με Έμμα Στόουν και Γουίλεμ Νταφόε

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Poor Things”, σε σενάριο του υποψήφιου για Όσκαρ Τόνυ Μακ Ναμάρα (σεναριογράφος της «Ευνοούμενης»), που βασίζεται στο βιβλίο του Άλασντερ Γκρέυ, είναι σχεδόν έτοιμη και περιμένει από τα μεγάλα φεστιβάλ να την καλέσουν για την επίσημη πρεμιέρα της.

Ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε πριν λίγο καιρό σε ελληνικό έδαφος για να παρουσιάσει την ταινία μικρού μήκους «Βληχή», παρουσία της πρωταγωνίστριας του Έμμα Στόουν. Στη συνέντευξη τύπου είχε υπογραμμιστεί ότι ήταν απαγορευτικό να ερωτηθεί εκείνος ή η πρωταγωνίστρια του οτιδήποτε είχε να κάνει με άλλα πρότζεκτ και ο λόγος ήταν, εκτός από τον προφανή, ίσως ο επόμενος· ήθελαν να τηρηθεί μυστικότητα στη νέα συνεργασία της Έμμα και του Γιώργου, τα γυρίσματα της οποίας είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Το βιβλίο ήδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη, με τίτλο «Χαμένα Κορμιά» και πλαγιότιτλο «επεισόδια από τη νεανική ζωή ενός γιατρού του δημοσίου οργανισμού υγείας της Σκωτίας».

“Poor Things”: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με Έμμα Στόουν και Γουίλεμ Νταφόε

Στον Γιώργο Λάνθιμο έχει αποδοθεί το προσωνύμιο «χειρούργος» για τις λεπτές τομές και ισορροπίες που κρατάει στις ταινίες του. Το θέμα των ιατρών ή της ψυχικής υγείας με ρεαλιστικούς ή συμβολικούς τρόπους, απασχολεί ιδιαίτερα τον δημιουργό, που και στον «Αστακό» φέρνει στο προσκήνιο την ασθένεια της μοναξιάς και στον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» ο κεντρικός του χαρακτήρας ασκεί την Ιπποκράτεια επιστήμη.

Η νέα του ταινία καταπιάνεται με μια ιστορία αγάπης στη Βικτοριανή εποχή, με έναν επιστήμονα που επαναφέρει στη ζωή την κεντρική ηρωίδα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, για ακόμα μια φορά, η μούσα του Έμμα Στόουν, που τους είχαμε πρόσφατα στη «Βληχή».

Η ταινία γυρίστηκε κυρίως στην Ουγγαρία και αρκετοί συνεργάτες είναι ντόπιοι. Ο Λάνθιμος και σε αυτή την ταινία είναι σε ρόλο παραγωγού και σκηνοθέτη. Στο μοντάζ βρίσκεται ο σταθερός συνεργάτης του (και υποψήφιος για Όσκαρ), Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Κεντρικοί ρόλοι ταινίας

Στους κεντρικούς ρόλους βρίσκουμε, εκτός της βραβευμένης με Όσκαρ Έμμα Στόουν, τον υποψήφιο για 4 Όσκαρ Γουίλεμ Νταφόε (που είχε πρωταγωνιστήσει και στο κύκνειο Άσμα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Η Σκόνη του Χρόνου»), ο υποψήφιος για 3 Όσκαρ κινηματογραφικός Hulk Μαρκ Ράφαλο και την υποψήφια για Όσκαρ (κόρη της Άντυ Μακ Ντάουελ) Μάργκαρετ Κουάλεϋ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος