Έμμα Στόουν και Γιώργος Λάνθιμος απαντούν στις ερωτήσεις του ertnews.gr

To Ertnews βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και την πρώτη παρουσίαση της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «Βληχή».

Τις επόμενες μέρες θα αναρτήσουμε και την κριτική μας για την ταινία, μέχρι τότε όμως σας παρουσιάζουμε τις ερωτήσεις που κάναμε για λογαριασμό του Ertnews στη συνέντευξη τύπου.

Ερώτηση στον Γιώργο Λάνθιμο:

-Καλησπέρα Αλέξανδρος Λιζάρδος από το ERTNews. Η πρώτη ερώτηση είναι για τον Γιώργο Λάνθιμο. Έχει πολύ ενδιαφέρον στην ματιά σου πώς ο θάνατος έχει μια δόση πάθους και το πάθος εμποτίζεται από θάνατο. Ο ερωτισμός που ενυπάρχει στη «Βληχή» με κάνει να ρωτήσω πώς καταφέρνεις να βρεις στον θάνατο το στοιχείο του ερωτισμού και να το αποδώσεις κινηματογραφικά;

-Δεν έχω ιδέα πως να απαντήσω (γέλια). Αυτές οι σκέψεις δεν είναι κάτι που περνάει από το μυαλό μου, όταν δημιουργώ κάτι, όταν σκέφτομαι κάτι. Είναι πάρα πολύ ενστικτώδης ο τρόπος που σκέφτομαι τα πράγματα. Όντως, αν προσπαθήσω να σκεφτώ, νιώθω ότι όντως έχουν πάρα πολύ σχέση ο θάνατος, η ζωή, ο έρωτας, το σεξ· δηλαδή το ένα κάπως προέρχεται από το άλλο. Είναι μια συνέχεια. Απλά δεν ξέρω πώς (γίνεται). Δεν το σκέφτομαι συνειδητά δηλαδή πώς αυτά εισέρχονται στο έργο μου, αλλά νομίζω ότι όλος ο σκοπός του να δημιουργήσεις αυτά τα έργα είναι αυτός, ότι μετά κάποιος το βλέπει και κάνει αυτές τις σκέψεις, τους συνειρμούς και ο καθένας με το δικό του τρόπο να καταλάβει και να νιώσει πράγματα. Από μόνος μου δεν θα μπορούσα ποτέ να πω για κάτι που έχω δημιουργήσει.

Έμμα Στόουν και Γιώργος Λάνθιμος απαντούν στις ερωτήσεις του ertnews.gr
@Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Ερώτηση στην Έμμα Στόουν:

-Στη «Βληχή», ο κανιβαλισμός, το πάθος και ο θάνατος ενυπάρχουν κάτω από την ίδια στέγη. Στην πραγματική ζωή μπορούν όμως να έχουν παράλληλους βίους;

-Αν υπάρχει ο κανιβαλισμός, το πάθος και ο θάνατος;

-Στη ζωή (όχι στον κινηματογράφο).

-Λέω με βεβαιότητα ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν.

-Φοβάστε ισάξια τα μεγάλα πάθη και το θάνατο;

-Ναι, τα τεράστια πάθη της ζωής μου με τρομάζουν. Προσπαθώ όμως να το «διορθώσω» αυτό. Όσο για το θάνατο… Δεν τον φοβάμαι… Φοβάμαι όμως να πεθάνω! Ο θάνατος όμως ο ίδιος, δεν με φοβίζει. Είναι παράξενο (αλλά δεν με φοβίζει). Σας ευχαριστώ (για τις ερωτήσεις).

Η «Βληχή» παρουσιάζεται σήμερα, αύριο και μεθαύριο (6,7 και 8/05/22) στη Λυρική Σκηνή με ζωντανή ορχήστρα. Εισιτήρια είναι διαθέσιμα εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος