Επικείμενη συνάντηση ΥΠΟΙΚ – Τραπεζών για τις επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων στους δανειολήπτες

Το μείζον ζήτημα της προστασίας των συνεπών δανειοληπτών από την αύξηση των επιτοκίων θα συζητηθεί σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ήμερες σε συνάντηση του υπουργείου οικονομικών με τους τραπεζίτες.

Τρεις είναι οι άξονες, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, στους οποίους αναμένεται να κινηθούν οι επαφές που θα έχουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών – στις επαφές του ΥΠΟΙΚ με τους τραπεζίτες.

Ο πρώτος άξονας θα αφορά την αναμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής των τραπεζών, λόγω των έκτακτων συνθηκών όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο δεύτερος άξονας ουσιαστικά θα κινηθεί προς την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ταχεία υλοποίηση ρυθμίσεων οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, ώστε να θωρακιστούν επαρκώς οι ευάλωτοι συνεπείς δανειολήπτες

Τρίτον στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση τραπεζών και διαχειριστών δανείων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας νωρίτερα σε τραπεζικό συνέδριο, υπογράμμισε ότι οι προκλήσεις της συγκεκριμένης περιόδου είναι τεράστιες για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες  τόσο στο τραπεζικό σύστημα, για τη διαχείριση της συγκεκριμένης κατάστασης όσο και για την πολιτεία, η  οποία όμως, όπως είπε, τις έχει αναλάβει και εξακολουθεί να στηρίζει τους πολίτες για να ανταποκριθούν λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των επιτοκίων.

Ανοιχτό παράθυρο για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών σε συνεργασία με τις τράπεζες άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα της Αχαΐας στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του. Όπως είπε ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος