Μαγνησία: Κανονικά η εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία χάριν εκλογών

Αναστέλλεται, προς το παρόν, η πρόθεση των φαρμακοποιών να σταματήσουν την εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ λόγω οφειλών του Οργανισμού απέναντί τους. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας, κ. Κώστας Ματσιόλης, παρότι είχε προαναγγελθεί από τα μέσα καλοκαιριού κιόλας, ότι οι φαρμακοποιοί θα προχωρούσαν σε αυτό το έσχατο μέσο αντίδρασης, αν δεν πληρωνόταν τα οφειλόμενα, τελικά αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, ενόψει εκλογών. Και αυτό, παρά το γεγονός – όπως είπε – ότι μόλις χθες, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, με επίσημο δελτίο τύπου, γνωστοποιούσε πως υπάρχει καθυστέρηση εσόδων στα ταμεία του που θα επηρεάσει τις υποχρεώσεις του προς τρίτους (όπερ σημαίνει και προς τους φαρμακοποιούς).

«Είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Διοικητής του Οργανισμού παραδέχεται ότι θα υπάρξει καθυστέρηση. Συνήθως, κάθε φορά που εμείς εκφράζαμε την ανησυχία μας, μας καθησύχαζαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα» τόνισε ο κ. Ματσιόλης, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την επίσημη αυτή, παραδοχή.

Τέλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου διέψευσε κατηγορηματικά ότι η μείωση στις τιμές των φαρμάκων σε συνδυασμό με την υποχρεωτική συνταγογράφηση γενοσήμων, που περιλαμβάνονται στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, ωφελούν πραγματικά τους πολίτες. Κι αυτό γιατί , όπως είπε, και στο παρελθόν, οι όποιες μειώσεις, εξανεμίστηκαν από την καθιέρωση της τιμής αναφοράς για κάθε φάρμακο, καθώς μόνο ένα μέρος του ποσού καλύπτεται από το Ταμείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος