Επίκεινται 5 νέες συλλήψεις – Σοκάρει η κατάθεση της 12χρονης «για οίκο ανοχής», στη φυλακή η μητέρα της

Array

Νέες διαστάσεις στην έρευνα δίνει η τρίτη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης, η οποία ανέφερε ότι ο Ηλίας Μίχος την εξέδιδε σε οίκο ανοχής. Το ανήλικο θύμα μίλησε για ένα «γκρι κτίριο στο κέντρο της Αθήνας», με τους αστυνομικούς να προσπαθούν από τις περιγραφές να εντοπίσουν πού βρίσκεται ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής, όπου συναντούσε πολλούς άντρες.

Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς ότι οι άντρες που έβλεπε εκεί δεν ήταν οι ίδιοι με αυτούς που έρχονταν σε επαφή μαζί της μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής.

Η μητέρα της 12χρονης, η οποία κατηγορείται για μαστροπεία με θύμα το ίδιο της το παιδί, απολογήθηκε στον Ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέα. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η 12χρονη έχει καταθέσει ότι η 38χρονη μητέρα της δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

«Ο Ηλίας Μίχος προσπάθησε να διεισδύσει στην οικογένεια μας, εμφανιζόταν προστατευτικός και δοτικός προς τα παιδιά της γειτονιάς και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας έπραξε όλα αυτά», σύμφωνα με την 38χρονη.

‘Oπως προκύπτει, 8 -9 φορές η 12χρονη έστειλε SMS ζητώντας από τους βιαστές της να βάλουν χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας.

Οι Αρχές εντόπισαν τέσσερα εμβάσματα στον τραπεζικό της λογαριασμό, τα οποία την «καίνε».  Το πρώτο ποσό ήταν ύψους 25 ευρώ, το δεύτερο επίσης 25 ευρώ, το τρίτο 20 ευρώ και το τέταρτο 40 ευρώ.

«Πρώτη φορά βλέπω μία ελλιπέστατη δικογραφία, με ελάχιστα στοιχεία, πραγματικά σας το λέω», τονίζει από την πλευρά του ο δικηηγόρος της κατηγορούμενης μητέρας, Απόστολος Λύτρας.

«Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με το αν τα αδέλφια της 12χρονης έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή εκμετάλλευσης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών»

Οι τρεις άντρες που φέρονται να βίασαν το άτυχο κορίτσι με τη μεσολάβηση του Ηλία Μίχου πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη.

Πρόκειται για έναν επιχειρηματία, έναν υπάλληλο νοσοκομείου και έναν υπάλληλο σε φαρμακαποθήκη. Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Μάλιστα ο δικηγόρος Ιωάννης Μπαρκαγιάννης, μίλησε για «έγγραφα από το παρελθόν από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν ψυχιατρικά προβλήματα» για έναν κατηγορούμενο.

Η Αστυνομία αναμένεται να συλλάβει τα επόμενα 24ωρα ακόμα πέντε άντρες που φέρονται να βίασαν την 12χρονη.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος