“Euroferry Olympia”: Εξιτήριο από τον νοσοκομείο για τον διασώστη της ΕΜΑΚ – Νοσηλεύονται 4 διασωθέντες (video)

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας νοσηλεύονται τέσσερις από τους επιβάτες, που διασώθηκαν από το πλοίο Euroferry Olympia, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς χτες Παρασκευή 18/2. Το πρωί του Σαββάτου πήρε εξιτήριο και ένας άνδρας της ΕΜΑΚ, που συμμετείχε στη διάσωση των δύο αλλοδαπών χθες το βράδυ.

Μιλώντας στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κέρκυρας Μαρίνα Μοσχάτ, ο διασώστης της ΕΜΑΚ είπε πως έμεινε στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, ενώ περιγράφοντας την επιχείρηση διάσωσης των δύο αλλοδαπών οδηγών φορτηγού χτες Παρασκευή 18/2, είπε πως οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας νοσηλεύονται 4 ακόμη διασωθέντες από την πυρκαγιά στο Euroferry Olympia, με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία. Ο 65χρονος Βούλγαρος οδηγός φορτηγού που διασώθηκε χτες νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο Αφγανός οδηγός, ο οποίος επίσης διασώθηκε χτες, είναι σε καλύτερη κατάσταση. Εξιτήριο από το νοσοκομείο Κέρκυρας πήραν πέντε ακόμα από τους διασωθέντες, για την φιλοξενία και την μεταφορά των οποίων υπεύθυνση είναι η εταιρία ιδιοκτησίας του πλοίου.

Με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας, θα δοθούν από το νοσοκομείο Κέρκυρας τα απαραίτητα φαρμακευτικά σκευάσματα σε όσους από τους διασωθέντες ήταν σε φαρμακευτική αγωγή και έχασαν τα φάρμακά τους.

Η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ευχαρίστησε όλους όσοι συνδράμουν στην περίθαλψη των επιβατών και του πληρώματος του οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia» που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας.” Ό,τι υπάρχει ανάγκη θα τους το χορηγήσουμε” διαβεβαίωσε η κα Υδραίου “στη διάθεσή τους είναι ζεστές κουβέρτες και ροφήματα, ενώ οι γιατροί του ΕΟΔΥ θα τους εξετάσουν.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στο «Euroferry Olympia» (video) – ertnews.gr

Βίντεο – Euroferry Olympia: Συγκλονιστικά ντοκουμέντα της ΕΡΤ από το φλεγόμενο πλοίο – ertnews.gr

Φλεγόμενο πλοίο: Μαρτυρίες για τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης (video) – ertnews.gr

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Το “mayday” των παραπλέοντων σκαφών για τη διάσωση των επιβατών (video) – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος