«Euroferry Olympia»: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τη φωτιά – Στον εισαγγελέα ο πλοίαρχος και οι δυο μηχανικοί

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες Παρασκευή (18/2) ο πλοίαρχος και οι δυο μηχανικοί του «Euroferry Olympia» και αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά ώστε να οδηγήσουν σαφή δίωξη. Ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, προκειμένου όλες οι πτυχές της ναυτικής τραγωδίας.

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που θα γίνει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπό την επίβλεψη δύο αντιεισαγγελέων, της κας Κοσκινάρη και του κ. Ηλιόπουλου, και την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Λαμπρίδη, θα εξετάσει εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου, του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Οι εισαγγελείς έχουν δώσει δέκα κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη του Κεντρικού Λιμεναρχείου που θα διενεργήσουν την έρευνα μεταξύ των οποίων η διενέργεια αυτοψίας στο πλοίο, προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά. Επίσης να παρθούν και ένορκες καταθέσεις από όλους τους διασωθέντες αλλά και άλλους μάρτυρες που είδαν τι συνέβη και ξεκίνησε αυτή η πυρκαγιά, δηλ. τους ψαράδες που ήταν εκεί.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος