Φλεγόμενο πλοίο: Μαρτυρίες για τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης (video)

Τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των ψαράδων αλλά και κατοίκων σε κοντινές περιοχές που έγιναν μάρτυρες των δραματικών προσπαθειών για τη διάσωση των 278 επιβατών του επιβατικού πλοίου Euroferry Olympiα μετέδωσε η εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ.

Ο ψαράς Νίκος Μπάρδης, ο οποίος έσπευσε με τη βάρκα τους, από τους πρώτους, κοντά στο φλεγόμενο πλοίο, περιέγραψε τα όσα έβλεπε στα ανοιχτά της Ερείκουσας.

«Δεν θα πλησιάσουμε το πλοίο που φλέγεται. Θα κάνουμε έρευνα στην περιοχή. Έχουν έρθει και άλλα σκάφη» είπε ο κ. Μπάρδης περιγράφοντας την εικόνα στην περιοχή όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ νωρίς το πρωί, το Euroferry Olympiα φλέγεται ολοσχερώς και όπως άκουσε στο ράδιο Ολύμπια έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Ο ίδιος έδωσε την εικόνα ότι στη θάλασσα ανοιχτά της Ερείκουσας βρέθηκαν επιβάτες και μέλη του πληρώματος τους οποίους περισυνέλλεξαν παραπλέοντα σκάφη. «Ο καιρός είναι ευνοϊκός και βοηθά στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης», συμπλήρωσε.

Λίγες ώρες μετά, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μπάρδης ανέφερε ότι στον ασύρματο ακούγονται πληροφορίες για αγνοούμενους. Ο ίδιος και οι υπόλοιποι ναυτικοί που συμμετέχουν στις διαδικασίες έρευνας ελέγχουν τις σωσίβιες λέμβους που είχαν πέσει στη θάλασσα.

«Είμαστε γύρω στα 7 – 8 αλιευτικά και πολλά άλλα σκάφη. Συνεχίζονται οι εκρήξεις στο πλοίο», πρόσθεσε.

Η φωτιά στο πλοίο έγινε αντιληπτή μέχρι τη Χειμάρρα

Τη δική του μαρτυρία για το φλεγόμενο πλοίο που είχε προορισμό την Ηγουμενίτσα μετέφερε στην εκπομπή και ο Ζάχος Κώτσης, κάτοικος ενός χωριού απέναντι από την Ερείκουσα.

Έχοντας εικόνα της διαδικασίας εκκένωσης ο ομογενής από τη Χειμάρρα ανέφερε ότι η φωτιά έγινε αντιληπτή από τις 3.30 το πρωί. «Ήταν πολύ μεγάλη η φλόγα και πολύς ο καπνός. Υπάρχουν καράβια γύρω από το φλεγόμενο σκάφος. Το καράβι καίγεται», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας του ναυτικού ατυχήματος.

Δείτε επίσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος