Χωρίς ενιαίο μέτωπο οι πυρκαγιές σε Δυτική Αττική και Ρόδο – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα

Για ακόμη μια νύχτα, πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές που συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, βρίσκονταν επί ποδός υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων στα μέτωπα της Δυτικής Αττικής, τη Λακωνία και τη Ρόδο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι βελτιωμένη και στις τρεις πυρκαγιές όπου πλέον δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο μέτωπο αλλά μόνο μικρές εστίες φωτιάς, όμως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν και σήμερα υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσής τους.

Στη Μάνδρα χθες είχε δοθεί αρχικά εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρι. Στη συνέχεια και για τις περιοχές της Οινόης, του Αγίου Ιωάννη Κόρακα, του Αγίου Παντελεήμονα και της Κιάφας. Στη Δυτική Αττική επιχειρούν 300 πυροσβέστες με 120 οχήματα, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σκληρή συνεχίζει να είναι η μάχη στη Ρόδο. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και κάποιες από αυτές είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω του δύσβατου σημείου που κατακαίει η φωτιά, στο δάσος του Έμπωνα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων. Επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Χωρίς ενιαίο μέτωπο οι πυρκαγιές σε Δυτική Αττική και Ρόδο – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας, μετά την χτεσινή απογευματινή αναζωπύρωση, με μικρές εστίες να αντιμετωπίζονται από πεζοπόρα τμήματα. Οι φλόγες, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό, καίνε πευκοδάσος αλλά και ελαιώνες. Εκκενώθηκε και μία κτηνοτροφική μονάδα. Στη Λακωνία επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, σε συλλήψεις τριών ατόμων προχώρησαν οι αρχές στην Κρήτη, επειδή πραγματοποιούσαν υπαίθριες εργασίες, επικίνδυνες για πρόκληση πυρκαγιάς.

Για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, βρίσκεται σε επικοινωνία με ομολόγους του προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια που θα συνδράμει το έργο των πυροσβεστών.

Χωρίς ενιαίο μέτωπο οι πυρκαγιές σε Δυτική Αττική και Ρόδο – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος