ΣΥΡΙΖΑ: Να λήξει το lockdown της Βουλής – Κ. Τασούλας: Λειτουργούμε προσεκτικά

Εκ νέου πρόταση για ”κανονική λειτουργία” του Κοινοβουλίου κατέθεσε νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση εντός και εκτός Βουλής, με αφορμή το θέμα της επιστροφής στη δια ζώσης συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

“Να λήξει το λοκντάουν της Βουλής” ζήτησε κατά τη χθεσινή ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται όλοι κανονικά, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι “δεν ενδιαφέρεται για την υγεία των βουλευτών, αλλά θέλει να περνά νομοσχέδια”.

“Είναι πρόσχημα ο κορονοϊός προκειμένου να διατηρήσετε σε καταστολή την κοινοβουλευτική διαδικασία, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας και επέκρινε την κυβέρνηση: “Αν είχατε έγνοια κατά του επιπολασμού του ιού, δεν θα άρατε το λοκντάουν μονάχα για να έρθουν οι τουρίστες, εκτός και αν φέρουμε τουρίστες και στη Βουλή, μπας και κάνουμε κανονικές διαδικασίες”.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας  διαμήνυσε ότι “η Βουλή είναι ήδη ανοιχτή και λειτουργεί με μέτρα προστασίας.  Όπως ανέφερε το πρωί στην ΕΡΤ, ο κ. Τασούλας, “η Βουλή δεν είναι κλειστή. Κάνει νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο.  Το “αμάρτημά” μας είναι ότι λειτουργεί προσεκτικά. Σύντομα θα μπορούμε να έχουμε ταυτοχρόνως παρόντες και 120 βουλευτές”.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης ενδεικτικά είπε: “Εδώ συζητάμε αν στα νυκτερινά κέντρα θα επανέλθουν τα μπουζούκια. Μήπως ο στόχος είναι να αποκρυβούν σημαντικά νομοσχέδια που αλλάζουν κατακτήσεις δεκαετιών;”

“Δεν μπορεί κ. Πρόεδρε, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργιών της ελληνικής κοινωνίας επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, το μόνο που να λειτουργεί λειψά, ακρωτηριασμένα, να είναι το ελληνικό κοινοβούλιο. Το ελληνικό κοινοβούλιο και τα ελληνικά πανεπιστήμια. Ελπίζω να μη συσχετίζονται αυτά τα δύο. Ο ναός της δημοκρατίας και ο χώρος της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών’, σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης.

“Ο τρόπος που λειτουργεί η Βουλή δεν είναι με απόφαση Τασούλα, αλλά της υγειονομικής υπηρεσίας.  Όποιος συνάδελφος το επιθυμεί μπορεί να έρθει με απόφαση γιατρού και να ψηφίσει με φυσική παρουσία”, ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος