Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί – Τα συνθήματα των αρχηγών στο δρόμο για τις κάλπες

Με περιοδείες και κόντρες των πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση στο δρόμο για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου την ώρα που οι μηχανές των κομμάτων λειτουργούν στο φουλ προσπαθώντας να καλύψουν κάθε πιθανό σημείο της χώρας και της πολιτικής επικαιρότητας.

Το μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περιοδεία του, σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης, το Κιλκίς και την Κατερίνη. Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και σε κόμματα ή κομματίδια που εργαλειοποιούν -όπως είπε- την πίστη, επειδή θεωρούν ότι εκφράζουν πιο αυθεντικά την Ορθοδοξία. «Κανείς δεν δικαιούται να πολιτεύεται θεωρώντας ότι έχει την εύνοια της Εκκλησίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ισχυρή εντολή στις εκλογές για σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κατερίνη, προκειμένου να προχωρήσει -όπως είπε- στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

«Η ΝΔ έρχεται με φόρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου»

“Δώστε μας τη δύναμη αυτό το έργο που έχει ξεκινήσει να μη σταματήσει. Θέλουμε ισχυρή αυτοδυναμία, για να υλοποιήσουμε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του προγράμματος μας”, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο αρχηγός της ΝΔ τονίζοντας ότι «η ΝΔ έρχεται με φόρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».

«ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ έχουν αποποιηθεί εδώ και καιρό την ευθύνη της διακυβέρνησης, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα έχει τα πρωτεία στην κεντροαριστερή πολυκατοικία» δήλωσε από την Κατερίνη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι «η φανέλα της ΝΔ είναι πολύ βαριά και είναι γαλανόλευκη».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιόδευσε στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και στο Κιλκίς, προτάσσοντας το κοινωνικό πρόσημα της «γαλάζιας» ατζέντας για την επόμενη τετραετία.

«Οι πολίτες επιβράβευσαν τη συνέπεια, την εργατικότητα, τον πολιτισμένο πολιτικό λόγο και απέρριψαν τον διχασμό, την τοξικότητα, το μαύρο. Νίκησε η ενότητα, ηττήθηκε ο διχασμός, νίκησε η αλήθεια και ηττήθηκε το ψέμα.

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί – Τα συνθήματα των αρχηγών στο δρόμο για τις κάλπες

Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο και μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει επίσης αποδείξει έμπρακτα ότι ξέρει τον πλούτο, τον συλλογικό πλούτο, να τον μοιράζει δίκαια και να στηρίζει τελικά τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με την απλή αναλογική ναρκοθέτησε τη σταθερότητα της χώρας, ενώ έστρεψε τα βέλη του και προς το ΠΑΣΟΚ. «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης», τόνισε».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κατερίνη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όρισε και πάλι τις μεγάλες προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας:

Τις αυξήσεις στους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αναβάθμιση του Εθνικού συστήματος υγείας, την αναβάθμιση της Παιδείας, την περαιτέρω ενίσχυση του γεωπολιτικού αποτύπωματος της χώρα.

Κλειδί στις αναφορές του η λέξη της σταθερότητας, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να απευθύνεται από εδώ, τους νόμους της Μακεδονίας, σε συμπολίτες μας που, όπως είπε, επέλεξαν κόμματα και κομματίδια δεξιά της οδού Πειραιώς…

“Να αναλογιστούν ποιοι είναι οι εύκολοι πατριώτες στα λόγια και ποιοι πρεσβεύουν στην πράξη τον πατριωτισμό της ευθύνης και του αποτελέσματος…”, ανέφερε επαναλαμβάνοντας ότι “η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει με πάρα πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας”

Ψήφο για την ανατροπή ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν τις περιοδείες τους ανά την χώρα και οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Στο Βόλο περιόδευσε ο Αλέξης Τσίπρας, από όπου ζήτησε ψήφο για την ανατροπή σημειώνοντας ότι το κόμμα του έχει το μόνο εναλλακτικό προγραμματικό σχέδιο απέναντι στο σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας από τη ΝΔ.

«Κάθε ψήφος μετράει ή υπέρ της Νέας Δημοκρατίας της αυτοδυναμίας και της παντοδυναμίας της ή υπέρ της ανατροπής των συσχετισμών που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει υπέρ της δυνατότητας την επόμενη μέρα να υπάρχει μία ισχυρή δύναμη που θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον κύριο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και το αντικοινωνικό της πρόγραμμα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί – Τα συνθήματα των αρχηγών στο δρόμο για τις κάλπες
Ζάππειο Μέγαρο, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

O Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ψεύτικες εξαγγελίες περί ελαφρύνσεων στους πολίτες καθώς όπως είπε δεν περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο της ΝΔ.

«Έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τη λεηλασία του εισοδήματος φορολογώντας τα υπερκέρδη και βάζοντας φραγμό στην αισχροκέρδεια ο κύριος Μητσοτάκης δεν θέλει να ακουμπήσει τα υπερκέρδη και φορολογεί οριζόντια όλους τους Έλληνες πολίτες», σημείωσε.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Τσίπρας έκλεισε οποιαδήποτε συζήτηση περί επαναφοράς απλής αναλογικής αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί σε θέση εξουσίας.

«Η απλή αναλογική έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα. Οπότε δεν είναι στις σκέψεις μου, ή στις προθέσεις μου κάτι τέτοιο. Πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν χάνεται ιστορικά μια ευκαιρία, πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες, για να αποκτήσει νόημα αυτή η συζήτηση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Στην Τρίπολη περιόδευσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη Φθιώτιδα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στα Γιάννενα ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Μην υποκύψετε σε ψευτοδιλήμματα και ψευτοεκβιασμούς»

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να στείλουν μέσα από την κάλπη ισχυρά μηνύματα και να μην υποκύπτουν στα ψευτοδιλήμματα και στους εκβιασμούς.

Εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον κ. Μητσοτάκη όσο και στον κ. Τσίπρα. Χρέος μας, και είπε ότι στόχος είναι «να γίνει η παράταξη πιο ισχυρή, να αυξήσουμε την κοινοβουλευτική δύναμή μας». «Στις αρχές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – ανέφερε – είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος με δημόσια υγεία και παιδεία».

Στις προτεραιότητες έθεσε το δημογραφικό ζήτημα, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την επαναφορά του νέου ΕΚΑΣ, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και των διατάξεων για συντάξεις αναπηρίας και αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παράλληλα σε δήλωση του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ανέφερε ότι «φιλοδοξούμε το πρόγραμμά μας να γίνει ένα εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο για τη χώρα. Όμως η πολιτική μας προσπάθεια δεν θα εξαντλείται στο Κοινοβούλιο, αλλά θα συνεχίζεται καθημερινά σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής»

Ο κ. Ανδρουλάκης παρέστη επίσης στις εκδηλώσεις μνήμης για την 79η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου δηλώνοντας ότι αποτελεί χρέος να «διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις».

Το ΚΚΕ είναι η  λαϊκή αντιπολίτευση εμπόδιο  σε κάθε αντιλαϊκη πολιτική υπογραμμίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος περιοδευσε στην Φθιωτιδα στο Περιβολι Δομοκου και το Νέο Μοναστηρι.

Από τα Γιαννενα όπου περιοδευει ο Κυριακος Βελόπουλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ωμό εκβιασμό με αλλεπάλληλες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοδυναμος θα είναι όλοι το ξέρουν αλλά θέλει παντοδυναμια  αυταρχικα να επιβαλλει αποψεις του. Η Ελληνική Λύση είναι αντιθετη». 

Οι πολιτικοί αρχηγοί εντείνουν καθημερινά το προεκλογικό πρόγραμμά τους, με περιοδείες, ομιλίες και συνεντεύξεις.

Ρεπορτάζ: Μ. Παπαδάκη, Γ. Παντελάκης

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος