Δ. Κουτσούμπας: Η αντιπολίτευση που θα ασκήσει το ΚΚΕ θα είναι 100% πραγματική, μαχητική, λαϊκή

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» χαρακτηρίζει προκλητική την αντιπαράθεση των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ «που έχουν κυβερνήσει για χρόνια και έχουν “γδάρει” κυριολεκτικά τον λαό μας με τους φόρους, ενώ όλοι τους έχουν διαφυλάξει σαν “κόρη οφθαλμού” τη νόμιμη φοροασυλία που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι».

«Εμείς λέμε ότι για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσουν οι “λίγοι”» υπογραμμίζει και προσθέτει: «Και αν μου λέτε ότι αυτό θα κάνει τους “πατριώτες” επενδυτές να φύγουν από τη χώρα, εμείς τους λέμε “ώρα καλή”. Έτσι κι αλλιώς τις επιχειρήσεις δεν τις “δουλεύουν” αυτοί, αλλά οι εργαζόμενοι και οι επιστήμονες της χώρας μας, που μπορούν να συνεχίσουν πολύ καλύτερα να το κάνουν, έχοντας πάρει όλον τον πλούτο και τα μέσα με τα οποία παράγεται στα δικά τους χέρια, στο πλαίσιο της εξουσίας-διακυβέρνησης που προτείνει το ΚΚΕ».

Σχετικά με την απλή αναλογική και τον σχηματισμό κυβερνήσεων είπε ότι «η απλή αναλογική ήταν και είναι το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα μέσα στο σημερινό πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα, κυβερνήσεις συνεργασίας γίνονται ανάμεσα σε κόμματα που έχουν κοινά ή παρεμφερή προγράμματα και τέτοια κόμματα σήμερα είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. Ίσως και άλλοι, σίγουρα όμως, όχι το ΚΚΕ, το πρόγραμμα του οποίου κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση».

«Όπως αποδεικνύεται, ο κ. Τσίπρας, το αναλογικότερο σύστημα που έφερε – και το οποίο δεν ήταν καθαρή απλή αναλογική – δεν το έφερε από αίσθημα δικαιοσύνης, αλλά για να εκβιάσει άλλες πολιτικές δυνάμεις να του δώσουν στήριξη στην “προοδευτική” κυβέρνηση – “μούφα” που ήθελε να φτιάξει» επισήμανε, προσθέτοντας «ο εκλογικός νόμος που θα ισχύσει στις 25 Ιούνη είναι ακόμα πιο άδικος, αφού επαναφέρει το απαράδεκτο μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα και γι’ αυτό τον καταψηφίσαμε».

Ερωτηθείς ποιο είναι για το ΚΚΕ το δίλημμα της 25ης Ιουνίου είπε «από τις εκλογές αυτές θα προκύψει μια νέα αντιλαϊκή και – όπως όλα δείχνουν – αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Το ερώτημα, είναι αν ένας εργαζόμενος, ένας λαϊκός άνθρωπος, θα επιλέξει να δώσει συναίνεση σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, είτε ψηφίζοντας απευθείας τη ΝΔ, είτε ψηφίζοντας τα κόμματα που θα συνεχίσουν να της “βάζουν πλάτη”, ή αν θα επιλέξει να βάλει εμπόδια, θα κοιτάξει πώς θα μπορέσει να έχει περισσότερες κατακτήσεις και να ανοίξει έναν διαφορετικό δρόμο, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Ως προς το αν το ΚΚΕ θέτει πήχη για το αποτέλεσμα είπε «θέλουμε να διατηρήσουμε τις 26 βουλευτικές έδρες που μας έδωσε ο λαός στις 21 Μάη, και αν γίνεται να τις αυξήσουμε. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό μας πρέπει να ανέβει ακόμα περισσότερο γιατί έχουμε έναν ακόμα πιο άδικο εκλογικό νόμο που μόνο έτσι μπορεί να “αχρηστευτεί”. Επίσης θέλουμε να διατηρήσουμε την τρίτη θέση στην Αττική, να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τα διψήφια ποσοστά σε εργατικές-λαϊκές γειτονιές, σε περιοχές που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα σημαντικοί αγώνες».

Αναφορικά με τη διαφορά της αντιπολίτευσης του ΚΚΕ από των άλλων κομμάτων, τόνισε ότι «θα είναι 100% πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το 50% και το 70% αντίστοιχα των νομοσχεδίων της ΝΔ την προηγούμενη τετραετία και το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν, θα αποτελούν μια βολική και συναινετική ”αντιπολίτευση”».

«Εμείς, δεν περιμένουμε τις εκλογές για να ασκήσουμε την αντιπολίτευση που υποσχόμαστε. Το κάνουμε από τώρα, κάθε μέρα, αποτρέποντας πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και εξώσεις ανθρώπων από τα σπίτια τους, συμβάλλοντας στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων» πρόσθεσε.

Ως προς τα χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησης σημείωσε ότι «θα είναι χειρότερη, όπως χειρότερη είναι κάθε επόμενη κυβέρνηση που έρχεται, γιατί χειρότερο και πιο επιθετικό γίνεται το σύστημα που αυτές οι κυβερνήσεις υπηρετούν», προσθέτοντας «ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, δεν “κρύβει λόγια”».

Ερωτηθείς για την αναγκαιότητα ισχυρής κυβέρνησης ενόψει κρίσεων με την Τουρκία σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ισχυρές» κυβερνήσεις «από το 1952 έχουν εντάξει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο, πριμοδοτώντας τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης».

«Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε, λοιπόν, να έχουμε σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που και στα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων κινούνται σε επικίνδυνες “ατραπούς” για να ικανοποιήσουν και πάλι τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και των ξένων συμμάχων της» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Είπε ότι οι προοδευτικοί άνθρωποι της χώρας «δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να περιμένουν από μετακινήσεις και διεργασίες στην κεντροαριστερά» και τόνισε ότι «χρειάζεται να απεγκλωβιστούν από όλες αυτές τις δυνάμεις που ασελγούν συστηματικά πάνω στην έννοια της προόδου και καταλήγουν τελικά να αποτελούν τους καλύτερους χορηγούς της “δεξιάς”».

«Εμείς, έτσι κι αλλιώς, απευθυνόμαστε στον κόσμο με κοινωνικά και ταξικά κριτήρια και όχι βάζοντάς τους “ταμπέλες”» είπε ο Δ. Κουτσούμπας καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ «και τον λαϊκό κόσμο που ψήφισε στις 21 Μάη τη ΝΔ, υποκύπτοντας στη λογική του “μικρότερου κακού”».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος