Γ. Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος λέει πολλά ψέματα, πρέπει να έχει ισχυρή μνήμη

Array

«Πύρα» κατά ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όποιος λέει πολλά ψέματα, πρέπει να έχει ισχυρή μνήμη», τόνισε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι Έλληνες ξεχνούν.


Στη συνέχεια, δήλωσε ότι 337 νόμους εισηγήθηκε η κυβέρνηση και ψήφισε η Βουλή. Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στους περισσότερους από αυτούς, τον θέτει απών από τις ανάγκες της κοινωνίας. Το μένος απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό δεν είναι δικαιολογία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Αναφέρθηκε ακόμη στην εξωτερική πολιτική, τη δημόσια διοίκηση, την προστασία του πολίτη και τη δικαιοσύνη, την εργασία, την οικονομία, το περιβάλλον, την ενέργεια και την  ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν φανερά λιγότερο αποτελεσματικός από την ισχύουσα κυβέρνηση.

«Τα “όχι” και τα “παρών” του ΣΥΡΙΖΑ (στο ψήφισμα των νόμων) ήταν απέναντι στο λαό, και όχι στη Νέα Δημοκρατία», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νομοσχέδια που καταψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη διάρκεια της θητείας μας μέχρι σήμερα, σε αυτή την πρώτη μας τετραετία, η Κυβέρνηση εισηγήθηκε και η Βουλή ψήφισε 337 νόμους. Κάποιοι από αυτούς είχαν πολύ ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. Έδωσαν τη δυνατότητα στην ελληνική πολιτεία να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας μέσα σε τεράστιες δυσκολίες. Ενώ κάποιοι άλλοι επέτρεψαν στην Πατρίδα να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις της εποχής μας. Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει μια σειρά από αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις αποδεικνύει έμπρακτα ότι παραμένει απών από τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας. Η πάγια τακτική του να αποτελεί τη θλιβερή εξαίρεση από όλα τα σημαντικά και τα χρήσιμα για την Πατρίδα δεν μπορεί να εξηγηθεί με όρους πολιτικής λογικής.

Η όποια εξήγηση θα πρέπει να αναζητηθεί στο μένος απέναντι στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στον εγκλωβισμό του σε ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα και κυρίως στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύς στα λόγια και ελάχιστος στις πράξεις. Παρουσιάζω ενδεικτικά, υπάρχουν και άλλα, σήμερα 21 περιπτώσεις, σε 5 τομείς πολιτικής, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε ψηφίζοντας είτε όχι είτε παρών. Ελπίζω ότι σήμερα, που οι νόμοι αυτοί έχουν παραγάγει μετρήσιμο και απτό αποτέλεσμα και για τους πολίτες και για

την Πατρίδα, να μπορέσουν να αναλογιστούν καλύτερα την στάση τους και ενδεχομένως να την εξηγήσουν στην ελληνική κοινωνία.

Τιμές για ρεύμα, φυσικό αέριο και αγαθά στην Ελλάδα

Στα όσα ανυπόστατα ακούγονται, απαντάμε πάντοτε με αδιαμφισβήτητα στοιχεία και φυσικά με έμπρακτες λύσεις. Άλλωστε, ο πραγματισμός πάντοτε υπερτερεί, κερδίζει την αερολογία.

Μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενων δυσκολιών, σε ένα πρόβλημα που είναι πανευρωπαϊκό, η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την μηνιαία έρευνα HEPI για τις λιανικές τιμές του ηλεκτρικού σε χώρες της Ευρώπης ήταν χαμηλότερη ξανά από το μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε..

Συγκεκριμένα η τελική τιμή στην Ελλάδα είναι 30,33 σεντς ανά κιλοβατώρα έναντι 31,74 σεντς που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε..

Η Κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις, συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες και θα συνεχίσει για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή ακρίβεια στην Ευρώπη. Αξιοποιεί για το σκοπό αυτό από τον περασμένο Ιούλιο το μηχανισμό άμεσης ανάκτησης υπερεσόδων από τις εταιρείες ενέργειας. Μέχρι στιγμής ο μηχανισμός αυτός έχει αποδώσει ένα ποσό της τάξης των 3,2 δισ. ευρώ. Έτσι και κατά τον τρέχοντα μήνα απορροφάται το 100% των αυξήσεων στα κοινωνικά τιμολόγια, το 87% για το 90% των νοικοκυριών και το 92% των αυξήσεων για τους αγρότες.

Επίσης, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ο πληθωρισμός στη χώρα μας καταγράφει -σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat- σημαντική αποκλιμάκωση καθώς υποχώρησε στο 7,6% το Δεκέμβριο, από 8,8% το Νοέμβριο, 9,5% τον Οκτώβριο και 12,1% τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είμαστε έτσι κάτω από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, κάτω από πολλές και ισχυρότερες από της χώρας μας οικονομίες, που περιορίστηκε στο 9,2% το Δεκέμβριο από 10,1% το Νοέμβριο.

Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Πάγια η θέση της κυβέρνησης: Δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτά του Παρθενώνα. έχει σημειωθεί πολύ σημαντική πρόοδος», δήλωσε.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: « Η Κυβέρνησή μας, από την αρχή της θητείας της κινήθηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με αποτελεσματικότητα, προκειμένου να πραγματωθεί ο εθνικός στόχος της οριστικής επιστροφής της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, με βάση την πάγια θέση της χώρας μας, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και φυσικά κυριότητα των Γλυπτών.

Αυτά τα 3,5 χρόνια σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος στο ζήτημα αυτό. Όχι γενικά, όχι αφηρημένα, αλλά με πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, με πολύ συγκεκριμένα βήματα. Θα αναφερθώ σε τρία από αυτά:

1. Το Σεπτέμβριο του 2021 η Διακυβερνητική επιτροπή της UNESCO για πρώτη φορά εκδίδει απόφαση με βάση την οποία καλεί την βρετανική Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της σε σχέση με την επανένωση των γλυπτών.

2. Μια μερική επιστροφή ορισμένων από τα Γλυπτά του Παρθενώνα έχει ήδη ξεκινήσει. Τονίζω την πολύ μεγάλη σημασία της επιστροφής του θραύσματος Fagan που είναι ένα θραύσμα από την Ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα, καθώς επίσης και τα τρία θραύσματα τα οποία επιστρέφουν από το Βατικανό που επιστρέφουν στη χώρα μας.

3. Την πολύ ριζική μεταστροφή της κοινής γνώμης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικά αυτό δεν ήρθε από μόνο του, αλλά μέσα από πολύ συντονισμένες ενέργειες της ελληνικής Κυβέρνησης.

Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενών είναι ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για την εθνική μας αυτοσυνειδησία και δεν χωρούν ούτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ούτε επαρχιωτισμός, ούτε αντιδραστικότητα.

Παρότι το ελάχιστο που απαιτεί ο ελληνικός λαός, αλλά και η Ιστορία και οι περιστάσεις, σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα, είναι η συστράτευση όλων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για πολλοστή φορά και σε αυτό το θέμα το ρόλο της θλιβερής εθνικής εξαίρεσης. Μπροστά στην αμηχανία του για το ενδεχόμενο μιας ακόμη εθνικής επιτυχίας, μιας ακόμη επιτυχίας της Πατρίδας, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Ανεξαρτήτως της μικροψυχίας και της εθελοτυφλίας του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνησή μας, όπως έχει πολλές φορές αποδείξει, διαπραγματεύεται με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες απανταχού της Γης, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς κοινής γνώμης είναι μαζί μας, είναι στο πλευρό μας.

Για να είναι μαζί μας, ο Πρωθυπουργός εργάζεται όλο αυτό το διάστημα ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας επιλέγει ως συνομιλητές του πρόσωπα που επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Η διαφορά αυτή από μόνη της είναι αποκαλυπτική και δεν θα χρειαζόταν κανένα επιπλέον σχόλιο.

Ο κ. Τσίπρας, που επί τεσσεράμισι χρόνια ως Πρωθυπουργός, δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προώθηση του εθνικού μας αιτήματος, ας αναλογιστεί, έστω τώρα, αυτή την κρίσιμη στιγμή, τι ακριβώς κάνει».

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για το ΠΔ που αφορά τους καλλιτέχνες

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα που προέκυψαν, με αφορμή το προεδρικό διάταγμα για τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο. Όπως είπε, στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος όλοι οι συναρμόδιοι από το Υπ. Πολιτισμού, το Υπ. Παιδείας, το Υπ. Εσωτερικών, το Λογιστήριο του Κράτους. «Η κυβέρνηση σχεδιάζει ολοκληρωμένη πρόταση για την καλλιτεχνική εκπαίδευση», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι «φυσικά» θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος