Έφη Αχτσιόγλου: Οι πολιτικές της κυβέρνησης ευνοούν τελικά τους ελάχιστους και όχι την πλειοψηφία (video)

«Όταν μιλάς για γονική παροχή είναι λογικό να προχωρήσει κανείς σε μία φοροελάφρυνση όταν όμως αυξάνεις το όριο αυτό για περιουσία από 300.000 ευρώ και πάνω, ελαφρύνεις ποιους τελικά;» είπε η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6».

«Είναι απειροελάχιστο το ποσοστό του πληθυσμού που αφορά, το 0,4%», επισήμανε η ίδια, λέγοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική η οποία «είναι για τους ελάχιστους».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να έχει μία πολύ ελιτίστικη εικόνα της ελληνικής κοινωνίας» πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου, λέγοντας ακόμα: «Δείχνουν μία άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Οι πολιτικές της κυβέρνησης ευνοούν τελικά τους ελάχιστους και όχι την πλειοψηφία».

Ερωτηθείσα σχετικά με το γιατί κάποια από όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν πραγματοποιήθηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης του κόμματος, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε: «Όταν είσαι σε μια δημοσιονομική πειθαρχία είναι ελάχιστα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις, είναι πολύ περιορισμένες οι δυνατότητες που έχεις».

«Όταν βγήκαμε από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 έγιναν πολλά πράγματα στα φορολογικά, όπως η μεγάλη μείωση του ΕΝΦΙΑ ή η αυξηση του κατώτατου μισθού, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε. Πάνω σε αυτά “πατάμε” σήμερα για να έχουμε μία αξιοπιστία» είπε ακόμα.

«Η κυβέρνηση έχει πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα και το δημοσιονομικό πλαίσιο. Δεν είναι ότι δεν δαπανά ο κ. Μητσοτάκης, αλλά δαπανά για να εξυπηρετήσει τους ελάχιστους» τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε ένα τεράστιο “κύμα” ακρίβειας για το οποίο επιμένει η κυβέρνηση να μη δίνει μια σοβαρή λύση. Αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης “ούτε για πλάκα” δεν μπορούν να βοηθήσουν αυτή τη στιγμή τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά» σημείωσε.

«Τα μεσοστρώματα είναι αρκετά καθοριστικά στο που “γέρνει” ο συσχετισμός της δύναμης» είπε ερωτηθείσα για το αν η μεσαία τάξη θα καθορίσει το πολιτικό κλίμα, την περίοδο από τώρα έως και τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος