Ουρές για rapid: Συστάσεις για θετικούς τριπλοεμβολιασμένους – Το έντυπο από Εργάνη

Ενώ οι ουρές μεγαλώνουν, με ενδεικτική την αναμονή μιάμισης ώρας στο πρώην ΙΚΑ της Λ. Αλεξάνδρας όπου γίνεται και δωρεάν PCR, ο κυβενητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι «εξαιτίας της έκρηξης των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη “Ο”, συστήνεται σε εμβολιασμένους με 3η δόση που βρίσκονται θετικοί σε rapid test να μην κάνουν και μοριακό.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τους εργαζόμενους που βρίσκονται θετικοί είπε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και τόνισε πως η ΕΡΓΑΝΗ δεν εκδίδει πιστοποιητικά νόσησης αλλά έντυπο στο οποίο συμπληρώνεις ότι βρέθηκες θετικός και έχεις τα νόμιμα δικαιώματα.

Οι ουρές έξω από τα διαγνωστικά κέντρα, τα φαρμακεία και τις μονάδες του ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα είναι ατελείωτες και συμπεριλαμβάνουν αθρώπους που έχουν θετικό δείγμα και ζητούν επιβεβαίωση.

Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται ΑΜΚΑ αλλά και ταυτότητα.

«Σε αυτή την φάση όπου κυριαρχεί η Όμικρον, που έχει τεράστια μεταδοτικότητα, έχει βραχυνθεί ο χρόνος επώασης και έχουμε χιλιάδες κρούσματα, αν συνεχίζαμε με το παλιό μοντέλο απομόνωσης και καραντίνας, δηλαδή 10 και 14 ημέρες καραντίνας και απομόνωσης θα απορυθμιζόταν όλη η κοινωνία. Δεν θα λειτουργούσε καμία δομή, καμία επιχείρηση», ανεφερε στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ,  Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, γνωρίζοντας ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων η μετάδοση γίνεται το πρώτο πενθήμερο, κατέβηκε το όριο στις πέντε ημέρες και υπήρξε και η εισαγωγή της μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ΚΝ95 ή FFP2. Είναι ένα πλάνο ανάγκης» εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη, Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος