Μεγάλες ουρές για rapid test – Συνωστισμός σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Λέσβο (video)

Με την αγωνία να έχει χτυπήσει κόκκινο, και την παραλλαγή Όμικρον να έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα κρούσματα κορονοϊού, εκατοντάδες πολίτες περιμένουν για ώρες στην ουρά να κάνουν rapid test σε φαρμακεία, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και διαγνωστικά κέντρα. Πολλοί από αυτούς είτε έχουν συμπτώματα, είτε ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης η αστυνομία ενημέρωσε τον κόσμο ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν θα συνεχίσει να κάνει άλλα τεστ. Όσοι περίμεναν στην ουρά διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις γιατί δεν παρατάθηκε η παραμονή του κλιμακίου. Οι νοσηλευτές από τις 8 το πρωί της Κυριακής έως τις 15:00 έλαβαν χιλιάδες δείγματα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τη Δευτέρα. Όσοι θέλουν να κάνουν άμεσα τεστ, πρέπει να απευθυνθούν σε φαρμακεία ή σε κέντρα υγείας.

Τεράστιες ουρές για rapid test σχηματίστηκαν και στη Θεσσαλονίκη, στη Λεωφόρο Στρατού, όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε τεστ για κορονοϊό έως τις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Κατά την εφημερία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», 1.300 άνθρωποι προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία και έγιναν 25 εισαγωγές θετικών κρουσμάτων, αριθμός μειωμένος που δείχνει τη χαμηλή νοσηρότητα της Όμικρον, όμως οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες. Δεκαεννέα ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Αυξημένη ήτσν η προσέλευση για τεστ την Κυριακή και στη Λάρισα, έξω από το δημαρχείο, όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργούσε ελέγχους. Υπολογίζεται ότι έγιναν εκεί περίπου 1.000 τεστ, με ποσοστό πάνω από 10% των πολιτών να βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το τελευταίο επταήμερο, πάνω από 4.000 είναι τα ενεργά κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Στη Λέσβο, που βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο» για δύο και πλέον μήνες, μεγάλες είναι οι ουρές στα φαρμακεία. Εκατοντάδες Μυτιληνιοί έχουν σπεύσει να κάνουν rapid test.

Την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς έγιναν πολλοί εορτασμοί σε σπίτια και τις επόμενες ημέρες – σύμφωνα με πληροφορίες – αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων στο νησί.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης, Όλγα Νίκου, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, Αναστασία Σπυριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος