Οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία για το μέλλον της

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο Συγκρότημα Εργοστασίων Υμηττού (π. ΠΥΡΚΑΛ), για την επόμενη ημέρα της επιχείρησης, καθώς η μετατροπή του χώρου στον Υμηττό σε κυβερνητικό πάρκο και η  μετεγκατάσταση στο εργοστάσιο των Ε.Α.Σ. στο Λαύριο, αλλάζει το τοπίο στην αμυντική βιομηχανία. Όπως αναφέρουν μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία εργασία στο Λαύριο όπου γίνονται γομώσεις, για να μεταφερθεί η γραμμή παραγωγής, γεγονός που τους ανησυχεί.

Τονίζουν πως παράγουν “αξιόπιστα, ασφαλή και με προδιαγραφές ΝΑΤΟ πυρομαχικά, άλλα εκ των οποίων για να καλύψουν εξαγωγικά συμβόλαια και άλλα για να προμηθεύσουν τις ένοπλες δυνάμεις μας, ενισχύοντας έτσι την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας απέναντι στις  Τούρκικες προκλήσεις”.

Επίσης στην ανακοίνωσή του το Σωματείο και Συμβούλιο Εργαζομένων Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ Υμηττού αναφέρει ότι το εργοστάσιο δεν είναι απαξιωμένο, καθώς: “Έχουμε παραδώσει στο 100% των συμβολαίων: διόπτρες 5,56, φυσίγγια ασκήσεων  Apache, αντιβαλλιστικές πλάκες, φυσίγγια 30mm DEFA, οπλοβομβίδες 40Χ53 (εξαγωγή), 40L60 (εξαγωγή), φυσίγγη 76/62 ασκήσεων (εξαγωγή), φυσίγγη 76/62 μάχης για το Πολεμικό μας Ναυτικό.
Παραμένουν ανεκτέλεστες λόγω εσκεμμένου οικονομικού στραγγαλισμού της εταιρίας παραγγελίες, όπως: φυσίγγια 5,56, φυσίγγια Apache μάχης και οπλοβομβίδα 40Χ53 για το ΓΕΣ, εξαρτήματα του πυραύλου IRIS-T, διόπτρες ΟΝΥΠΑΣ”.

Σχετικές ειδήσεις

KKE: Η κυβέρνηση διαλύει την αμυντική βιομηχανία

Κ. Μητσοτάκης: Μεταστέγαση 9 υπουργείων – Νέο πάρκο στον Υμηττό

ΓΣΕΕ: Να στηριχθεί η αμυντική βιομηχανία και οι εργαζόμενοι σε αυτήν

KINAΛ: Απαιτείται επιχειρησιακό σχέδιο για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

KINAΛ και ΜΕΡΑ 25 για την αμυντική βιομηχανία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος