ΓΣΕΕ: Να στηριχθεί η αμυντική βιομηχανία και οι εργαζόμενοι σε αυτήν

Στο θέμα της ενδεχόμενης μεταφορά της γραμμής παραγωγής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο και το κλείσιμο του εργοστασίου στον Υμηττό, αναφέρεται η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο Συγκρότημα Εργοστασίων Υμηττού των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, οι οποίοι αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον και όχι μόνον, έπειτα από διαρροές σεναρίων Κυβερνητικών παραγόντων, κατά το τελευταίο διάστημα που φέρεται ότι επιθυμούν το κλείσιμο του συγκεκριμένου εργοστασίου των ΕΑΣ και την μεταφορά των γραμμών παραγωγής στο Εργοστάσιο του Λαυρίου.

Το Σωματείο των εργαζομένων ήδη με επιστολή του στα Συναρμόδια Υπουργεία και στους επικεφαλής των ΕΑΣ, ζητά ενημέρωση και απαντήσεις για τις προθέσεις και το σχεδιασμό Κυβέρνησης και Διοίκησης.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο, μαζί με τα υπόλοιπα εργοστάσια των ΕΑΣ, προσφέρουν στην παραγωγή αμυντικού υλικού και τα όποια αρνητικά σχέδια, ειδικά αυτή την περίοδο, θα πολλαπλασιάσουν τα ήδη οξυμένα προβλήματα της αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, με προφανείς τις αρνητικές επιπτώσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Συνομοσπονδία, στηρίζοντας το αίτημα του Σωματείου των Εργαζομένων στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στον Υμηττό, ζητά να δοθούν άμεσα απαντήσεις από τους αρμόδιους και φυσικά να ληφθούν αποφάσεις που αφενός μεν δε θα αγνοούν τον παραγωγικό χαρακτήρα του εργοστασίου και αφετέρου θα διασφαλίζουν με ξεκάθαρους όρους και προϋποθέσεις το δικαίωμα στην εργασία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος