KINAΛ: Απαιτείται επιχειρησιακό σχέδιο για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Την ανησυχία του εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.).

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής: “Το Κίνημα Αλλαγής με επανειλημμένες του παρεμβάσεις είχε επισημάνει τις αδιαφανείς προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) που είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών στην χώρα μας.

Είχαμε εκφράσει την ανησυχία για το μέλλον της εταιρίας λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας να εκπονηθεί ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχέδιο από το οποίο θα προέκυπταν οι αναγκαίες δράσεις και πιθανές αναδιαρθρώσεις που έπρεπε να υλοποιηθούν για την εξυγίανση και ανάπτυξη της. Είχαμε επίσης εκφράσει φόβους ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ε.Α.Σ. ανεξάρτητα των αναγκών και της προοπτικής της”.

Συνεχίζοντας ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει ότι: “Οι ανησυχίες και οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της διοίκησης της εταιρίας, προφανώς με έγκριση του πρωθυπουργού, περί μεταφοράς των εγκαταστάσεων της εταιρίας από τον Υμηττό προς το Λαύριο, χωρίς μια τέτοια δράση να απορρέει από κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο και από τις αναγκαίες σχετικές αναλυτικές μελέτες.

Πρόκειται για εξυπηρέτηση συμφερόντων που επιδιώκετε να καλυφθούν με την παράλληλη εξαγγελία μεταφοράς κάποιων υπουργείων στους χώρους του σημερινού εργοστασίου και δημιουργίας πρωθυπουργικού γραφείου στο παλαιό γραφείο του μακαρίτη επιχειρηματία Μποδοσάκη στον 7ο όροφο του κτιρίου της διοίκησης της εταιρίας;

Το Κίνημα Αλλαγής θα προσπαθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο να εμποδίσει την διάλυση της εταιρίας, ειδικότερα σε μια περίοδο που η αμυντική βιομηχανία της Χώρας θα έπρεπε να αποτελεί το κέντρο της κυβερνητικής προσοχής. Αναμένοντας τις επίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού το Κίνημα Αλλαγής επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά”.

KINAΛ: Απαιτείται επιχειρησιακό σχέδιο για τα Ελληνικά Αμυντικά ΣυστήματαΓια το ίδιο θέμα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, στη δύναμη της οποίας ανήκουν τα ΕΑΣ, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η όποια συζήτηση για το εργοστάσιο του Υμηττού οφείλει να έχει αφετηρία και καταληκτικό στόχο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξή των ΕΑΣ.

Τα ΕΑΣ αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα και κρίσιμο πυλώνα της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, επιβάλλεται λοιπόν να βρεθούν στον πυρήνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων με γνώμονα την κάλυψη των απαιτήσεων σε πυρομαχικά και οπλικά συστήματα.

200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, η Εθνική Άμυνα και η Εδαφική Ακεραιότητα της Πατρίδας μας προϋποθέτουν μια ισχυρή Εθνική Αμυντική Βιομηχανία, απαιτούν, λοιπόν, όχι μόνο τη βιωσιμότητα αλλά τη διαρκή ανάπτυξη των ΕΑΣ”.

Σχετική είδηση: ΓΣΕΕ: Να στηριχθεί η αμυντική βιομηχανία και οι εργαζόμενοι σε αυτήν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος