Ο «Μπάλλος» των προβλημάτων: Ένας νεκρός και εκτεταμένες καταστροφές — Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Την επέλασή της στη χώρα συνεχίζει η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχοντας αφήσει πίσω της έναν νεκρό. Πρόκειται για τον 69χρονο κτηνοτρόφο που αγνοείτο από χθες το απόγευμα στην περιοχή Τσακαίοι του Δήμου Καρύστου στη νότια Εύβοια, ο οποίος όπως όλα δείχνουν παρασύρθηκε από χείμαρρο, με το ΙΧ του.

Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική.  Κολωνός, Καλλιθέα και Περιστέρι μετατράπηκαν σε ….πλωτές συνοικίες, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ κεντρικές οδικές αρτηρίες και υπόγειες διαβάσεις έγιναν χείμαρροι και στα νερά τους βυθίστηκαν οχήματα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής, τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν από το απόγευμα, ωστόσο παραμένουν τα προβλήματα που αφήνει πίσω της η καταρρακτώδης βροχή τα τελευταία 24ωρα σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν έως το βράδυ σε Νότιο Ιόνιο, ΒΔ Πελοπόννησο, τμήματα της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και ΒΑ Αιγαίο.

Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, έχει αποκατασταθεί η συγκοινωνία στο οδικό δίκτυο. Εξαίρεση η παλαιά παραλιακή, στο ύψος του “Σταύρος Νιάρχος” στο σημείο όπου ακινητοποιήθηκε χθες αστικό λεωφορείο.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών. Προσωρινά στη στάση Τροκαντερό τερματίζει το τραμ.

Στον Κολωνό και στην Ακαδημία Πλάτωνος πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι και προκλήθηκαν ζημιές σε ισόγεια σπίτια.

Στο Χαλάνδρι, το πωί, σε πολυκατοικία κατέρρευσε κομμάτι της πλάκας σε μπαλκόνι, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Η πολυκατοικία εκκενώθηκε προκειμένου να εξεταστεί η στατικότητά της. Ήδη ο Δήμος εξασφάλισε την φιλοξενία των ενοίκων σε ξενοδοχείο για όσο χρειαστεί.

Αποκαθίστανται και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της  Αττικής.

Κλειστές έμειναν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες, και οι σχολικές μονάδες σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Σάμο, Ικαρία και σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου. Επίσης, αναστάλησαν οι εργασίες των δικαστηρίων στην Αθήνα.

Πληγές μετρά η επαρχία

Πολλά τα προβλήματα και στην επαρχία, όπου καταγράφονται εκτεταμένες είναι και οι καταστροφές σε υποδομές, κατοικίες, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο.

Λόγω κατολισθήσεων, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Σχοίνος-Αλεποχώρι, στην Κορινθία και ήδη μηχανήματα επιχειρούν για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κέρκυρα, όπου έχουν αποκλειστεί χωριά, ενώ στην Κεφαλλονιά υπερχείλισε το ποτάμι που διασχίζει το Ληξούρι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η πόλη.

Tο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την ανατολική Κρήτη με ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου, πέρασαν μία δύσκολη νύχτα.

Στον Δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική υπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, ενώ υπήρξε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 55χρονου.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστή είναι η οδός Εθνικής Αντιστάσεως, όπου νωρίτερα υποχώρησε το οδόστρωμα και άνοιξε τρύπα με αποτέλεσμα να πέσει μέσα το μπροστινό μέρος ιδιωτικού λεωφορείου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Ο «Μπάλλος» των προβλημάτων: Ένας νεκρός και εκτεταμένες καταστροφές — Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Προβλήματα και σε πεδινές περιοχές της Ηλείας. Πλημμύρες καταγράφονται στους Δήμους Ίλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Πύργου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος