Χαλάνδρι: Τμήμα της πλάκας σε πολυκατοικία κατέρρευσε σε μπαλκόνι — «Γλίτωσα για 5 λεπτά», λέει ένοικος

Κατέρρευσε λόγω της διάβρωσης τμήμα της πλάκας που εκτεινόταν πάνω από μπαλκόνι στον 4ο όροφο πολυκατοικίας,  στο Χαλάνδρι, στην οδό Κούρτεση 27, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ζητήθηκε εκκένωση για να εξεταστεί η στατικότητα του κτηρίου και οι ένοικοι μεταφέρονται με ασφάλεια σε χώρους φιλοξενίας.

Η πτώση του, που προκλήθηκε από την ένταση των καιρικών φαινομένων, συνέβη ξημερώματα. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άνθρωποι στο μπαλκόνι ακριβώς από κάτω ή στον αίθριο χώρο της πολυκατοικίας.

Μιλώντας στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ Άντζελα Ζούγρα η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος είπε πως εάν είχε πέσει πέντε λεπτά νωρίτερα θα είχε πέσει πάνω στο κεφάλι της. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βγει για να ελέγξει τον καιρό και λίγα λεπτά αφότου είχε μπει μέσα άκουσε ενα εκκωφαντικό θόρυβο, που φυσικά έσπειρε τον πανικό και τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Πρόκειται για προέκταση της τσιμεντένιας πλάκας που σκέπαζε τον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πολυκατοικία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’90.

Ρεπορταζ Γιώργος Γεραφέντης, Άντζελα Ζούγρα, Ελ. Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος