Θ. Σκυλακάκης στην ΕΡΤ: Τα έσοδα Μαρτίου έχουν πάει καλά δεδομένων των συνθηκών (video)

“Πρέπει να πω ότι μέχρι και σήμερα, τα έσοδα του Μαρτίου έχουν πάει σχετικά καλά, δεδομένων των συνθηκών”, είπε ο υφυπουργός οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, σπεύδοντας να ευχαριστήσει τους πολίτες “για ένα είδος πατριωτισμού που δείχνουν καταβάλλοντας τις υποχρεώσεις κανονικά παρά τις αντιξοότητες”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει ένα «σημείο μηδέν» που θα αρχίσει να εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το “μαξιλάρι” ρευστότητας, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι υπάρχουν κάποια ελάχιστα ταμειακά διαθέσιμα που είναι αναγκαίο να έχει το κράτος και υπάρχει και το “μαξιλάρι”, που είναι δέσμιο με βάση τις συμφωνίες που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και χρειάζεται η άδεια του ESM.

Ωστόσο, “όλα είναι συνάρτηση των εσόδων”, σημείωσε και αμέσως μετά πρόσθεσε: “Θα μου επιτρέψετε, επειδή είμαι συντηρητικός σε αυτά, να δούμε τα έσοδα του Μαρτίου. Πρέπει να πω ότι μέχρι και σήμερα, τα έσοδα του Μαρτίου έχουν πάει σχετικά καλά, δεδομένων των συνθηκών. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες για ένα είδος πατριωτισμού που δείχνουν καταβάλλοντας τις υποχρεώσεις κανονικά, και είναι εκατομμύρια αυτοί που το κάνουν, παρά τις αντιξοότητες”.

Σε ό,τι αφορά το αν υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο για το πότε και πώς θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ, αφού επεσήμανε ότι η κυβέρνηση περιμένει τους εργοδότες να ολοκληρώσουν τις εγγραφές, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να προκαταλάβει για το πότε θα καταβληθεί το επίδομα καθώς το συγκεκριμένο είναι και θέμα του υπουργείου Εργασίας.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, σημείωσε ότι πρέπει να καταλάβει πως πηγαίνουμε ανάλογα με τα δεδομένα που έχουμε και ότι πάρα πολλά από αυτά τα δεδομένα είναι αβέβαια.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε αποφάσεις έχοντας στο μυαλό μας και το χειρότερο σενάριο, που είναι ένας πολύ μειωμένος τουρισμός το καλοκαίρι και κάποιου είδους επάνοδος του κορονοϊού σε κάποια άλλη φάση, ή μια πιο μακροχρόνια διάρκεια της κρίσης”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος