Αναδρομικά συνταξιούχων: Την Πέμπτη η πρώτη πληρωμή – Παρασκευή, οι κύριες και επικουρικές του Νοεμβρίου

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 ξεκινάει η πίστωση των λογαριασμών με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου, ενώ μια μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη θα ξεκινήσουν να καταβάλονται τα αναδρομικά 11μήνου από τις περικοπές της περιόδου 2012-2013. Το ποσό που θα πάρουν οι συνταξιούχοι φτάνει έως και τις 11.000 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 1.116 ευρώ.

Ειδικότερα:

  • Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Τραπεζών και ΟΤΕ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε μονό αριθμό πληρώνονται τις 23 Οκτωβρίου, ενώ σε όσους ο ΑΜΚΑ λήγει σε ζυγό αριθμό πληρώνονται την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.
  • Για ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, συντάξεις και αναδρομικά καταβάλλονται στις 27 Οκτωβρίου
  • Για Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ στις 29 Οκτωβρίου.

«Υλοποιούμε την δέσμευση της κυβέρνησης και καταβάλλουμε τα αναδρομικά ύψους 1,4 δις ευρώ σε 1.150.000 χιλιάδες δικαιούχους μαζί με τις συντάξεις μηνός Νοεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Σύντομα ενεργοποιείται ειδική πλατφόρμα του e – ΕΦΚΑ για ηλεκτρονικές αιτήσεις από τους κληρονόμους συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει προκειμένου να λάβουν τα αναδρομικά. Η διαδικασία θα είναι απλή ενώ με δειγματοληπτικούς ελέγχους των δικαιολογητικών θα διασφαλιστεί ότι τα ποσά θα πάνε στους πραγματικούς δικαιούχους.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ