Αναδρομικά: Τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι ανά Ταμείο

Από το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης θα αρχίσουν να πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων των αναδρομικών. Το ποσό που θα πάρουν οι συνταξιούχοι φτάνει έως και τις 11 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 1.116 ευρώ.

Εντατικά μαθήματα internet banking έκαναν πολλοί συνταξιούχοι και είναι πανέτοιμοι να δουν τα ποσά των αναδρομικών που θα μπουν στους λογαριασμούς τους μαζί με τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις χωρίς να συνωστισθούν σε Τράπεζες και ΑΤΜ.

Οι δικαιούχοι των αναδρομικών είναι 1.145.551.

Στα ειδικά μισθολόγια με υψηλές συντάξεις όπως δικαστικοί, πανεπιστημιακοί και απόστρατοι ανεβαίνει η οροφή στα ποσά που επιστρέφονται.

Το μέγιστο ποσό αναδρομικών στο Δημόσιο είναι 11.254 ευρώ ενώ το μέσο ποσό 1.126, σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Αντίθετα, στο ΙΚΑ το υψηλότερο ποσό είναι 6.180 ευρώ και ο μέσος όρος 882.

Έως τις 9.940 ευρώ φτάνουν τα αναδρομικά στο ΤΕΒΕ με μέσο ποσό τα 789 ευρώ, ενώ 7.615 ευρώ είναι το μέγιστο ποσό για συνταξιούχους του ΤΑΠ ΟΤΕ και 1.988 ο μέσος όρος.

Στο ΤΣΑΥ το ταβάνι των αναδρομικών είναι 7.575 ευρώ και το μέσο ποσό 2.035 ευρώ, ενώ για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ τα αναδρομικά φτάνουν έως τις 7.091 ευρώ, με μέσο ποσό τα 1.515 ευρώ.

Αργά το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης ξεκινά η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών και ανάλογα με το Tαμείο ολοκληρώνεται στις 29 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος