Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίδα”. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται με προβλήματα, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η πρόσβαση οδικώς στα σημεία των βλαβών.

Για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκας. Όπως είπε, κατά την κορύφωση του φαινομένου υπήρξαν προβλήματα σε 79 γραμμές αλλά έχουν περιοριστεί σε 45 τις πρώτες πρωινές ώρες.  Έχουν επισκευαστεί άλλες 8 γραμμές μέσης τάσης, ενώ εντατικές εργασίες γίνονται σε άλλες 37, τμήματα των οποίων έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί.

«Το κυρίως πρόβλημα είναι στον Χολαργό, στο Χαλάνδρι και στο Ψυχικό », δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών στη ΔΕΗ. Πρόσθεσε ότι προβλήματα εντοπίζονται και στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα σε Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Καπανδρίτι και Λαύριο.

«Τα προβλήματα οφείλονται κυρίως στις πτώσεις δέντρων και κόψιμο καλωδίων. Έχουμε καθυστερήσει γιατί είμαστε έτοιμοι από χθες αλλά δεν μπορούσαμε να φθάσουμε στα σημεία αποκατάστασης των βλαβών γιατί ήταν κλειστοί οι δρόμοι», δήλωσε και πρόσθεσε ότι άνδρες των συνεργείων αναγκάστηκαν σε πολλές περιπτώσεις να φθάσουν με τα πόδια στα σημεία των βλαβών.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας και επανέλαβε ο κ. Μανιάτης, μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνοντας ότι αν διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή με πεσμένα καλώδια και στύλους. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (deddie.gr).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος