Κ. Σκρέκας: Μέχρι το βράδυ η αποκατάσταση των βλαβών στην ηλεκτροδότηση

Για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία “Ελπίδα”, μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκας.

Όπως είπε, κατά την κορύφωση του φαινομένου υπήρξαν προβλήματα σε 79 γραμμές αλλά έχουν περιοριστεί σε 45 τις πρώτες πρωινές ώρες.

Έχουν επισκευαστεί άλλες 8 γραμμές μέσης τάσης, ενώ εντατικές εργασίες γίνονται σε άλλες 37, τμήματα των οποίων έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Η αποκατάσταση στις βλάβες είναι σε εξέλιξη, ωστόσο το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται από τη δυσκολία που υπάρχει στην πρόσβαση, είπε ο κ. Σκρέκας. Μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί, σημείωσε.

Σε όλα τα Βόρεια Προάστια, όπως στον Διόνυσο και στην Κηφισιά, σημειώθηκαν πολύ λίγα προβλήματα σε σχέση με την προηγούμενη κακοκαιρία “Μήδεια”, λόγω του έγκαιρου καθαρισμού των ξερών κλαδιών και δέντρων, είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι ημειώθηκαν βλάβες σε τμήμα μέσης τάσεως ρεύματος στον Διόνυσο και στον Άγιο Στέφανο που αποκαταστάθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ υπογράμμισε ότι επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ πετά και ελικόπτερο για να εντοπίσει τα σημεία που παρατηρούνται προβλήματα.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνοντας ότι αν διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή με πεσμένα καλώδια και στύλους. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (deddie.gr).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος