Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες – Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους ομάδων στην Αττική

Μαχαίρια, στιλιάρια, λοστοί, σιδηρογροθιές, αντικείμενα πρόσφορα να προκαλέσουν, σωματικές βλάβες, είναι τα ευρήματα από τις 13 αστυνομικές εφόδους σε συνδέσμους οπαδών της Θεσσαλονίκης, ενώ επιχειρήσεις πραγματοποιεί και σε συνδέσμους ομάδων στην Αττική. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν έφοδο στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο Ίλιον, όπου εκεί δεν βρήκαν τίποτα. Επίσης, δύο έρευνες διενεργήθηκαν στην Ήπειρο, όπου έγιναν και συλλήψεις. Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν ακόμη δύο συλληφθέντες, μετά την επίθεση σε βάρος του νεαρού ‘Aλκη και φίλων του.

Πριν από το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες, 43 και 36 ετών, στη Θεσσαλονίκη, μετά τις εφόδους σε συνδέσμους οπαδών, ακόμα και στο γήπεδο της Τούμπας, για τον εντοπισμό στοιχείων.

Σε σύσκεψη κάλεσε ο Εισαγγελέας τους εκπροσώπους των τριών ΠΑΕ, (‘Αρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή) όπως έγινε και πέρυσι μετά από άλλο επεισόδιο πυροβολισμού οπαδού. Στόχος να συζητηθεί το φαινόμενο οπαδικής βίας και να κατατεθούν προτάσεις για πώς θα ανασχεθεί το φαινόμενο.

«Κλειδί» για τις έρευνες αναμένεται να αποτελέσουν τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου και τα στοιχεία για τα άτομα με τα οποία επικοινώνησε πριν και μετά την αιματηρή επίθεση, η οποία χαρακτηρίζεται οργανωμένη.

Στα σκαλιά της πολυκατοικίας, στο βίντεο ντοκουμέντο που έχει δοθεί στο φως της δημοσιότητας, φαίνονται ξεκάθαρα οι δράστες που χτυπούν ανελέητα τον Άλκη και τους φίλους του που είναι πεσμένοι στο έδαφος ενώ ακούγονται φωνές και επικρατεί πανδαιμόνιο.

Οι σύνδεσμοι φίλων του ΠΑΟΚ, ζητούν γραπτώς συγγνώμη

Με γραπτή τους ανακοίνωση οι σύνδεσμοι φίλων του ΠΑΟΚ, ζητούν συγγνώμη και παραδέχονται ότι «ο φαύλος κύκλος της οπαδικής βίας θα έπρεπε να τελειώσει χθες».

«Από την Δευτέρα το βράδυ δεν μπορεί να χωρέσει ο νους μας ότι ένα παιδί μόλις 19 χρονών που δεν πρόλαβε κάν να γευτεί τις χάρες και τις λύπες της ζωής, γεμάτο όνειρα και φιλοδοξίες δεν είναι πλέον μαζί μας. Και γι’ αυτό, φταίμε εμείς. Είμαστε συντετριμένοι, εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας και ζητάμε την πιο ειλικρινή συγγνώμη από την οικογένεια και τους οικείους του ‘Αλκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι προκύπτει από τις έρευνες

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το κονβόι με τους οπαδούς τους ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τον σύνδεσμο. Ο 23χρονος Αλβανός κατηγορούμενος που είχε τα κλειδιά, όπως και τρεις ακόμη συνδεσμίτες, άφησαν για λόγους ασφαλείας τα κινητά τους τηλέφωνα στο σύνδεσμο.

Μισή ώρα μετά  την δολοφονία επέστρεψαν στον  σύνδεσμο και πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα. Τις κινήσεις τους έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας. Το οπτικό υλικό από αυτή την κάμερα βοήθησε την αστυνομία να καταλήξει στον νεαρό Αλβανό.

Η σύλληψη του 23χρονου χούλιγκαν έγινε έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης. Όταν στάθμευσε το αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί τον αιφνιδίασαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Στο κάθισμα του συνοδηγού εντόπισαν κηλίδες αίματος, που αποτελούν αντικείμενο έρευνας για να διαπιστωθεί σε πιο από τα τρία παιδιά αντιστοιχεί ο γενετικός τύπος.

Για τη Δευτέρα, εν τω μεταξύ, έλαβε προθεσμία να απολογηθεί ο 23χρονος.

Τα αρνήθηκε όλα, ακόμη και ανάμειξη με τον ΠΑΟΚ, αλλά οδηγήθηκε στις φυλακές καθώς η έφεση του δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από κοινού με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Ο 23χρονος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης και 3 μήνες, χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ για τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών, όπου έκανε έφοδο η αστυνομία μετά την επίθεση.

Η Αστυνομία εξετάζει τυχόν σύνδεση της «ομάδας» του 23χρονου με τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από ακροδεξιές ομάδες στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Στη στάση λίγα μέτρα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, είχε σημειωθεί και στο παρελθόν οπαδικό περιστατικό.

Τέσσερις νεαροί επιτέθηκαν σε δύο άτομα, τραυματίζοντας μάλιστα τον έναν με μαχαίρι, μέσα στους δράστες ήταν και πάλι ο 23χρονος  κατηγορούμενος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος