Δολοφονία 19χρονου: Νέο βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών – Δύο νέες συλλήψεις

Με μία ευρεία, σαρωτική επιχείρηση σε συνδέσμους στη Θεσσαλονίκη η Αστυνομία προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος στη δολοφονική επίθεση του 19χρονου. Κατά την επιχείρηση σημειώθηκε μία προσαγωγή, ενώ κατασχέθηκαν αντικείμενα. Eπίσης έγινε γνωστό ότι στη σύλληψη δυο ατόμων, 43 και 36 ετών, προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, μετά τις έρευνες σε συνδέσμους οπαδών της πόλης καθώς βρέθηκαν αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη.  Ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης του φονικού αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ήδη του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή για ευρήματα που εντοπίστηκαν στον σύνδεσμο όπου ανήκει.

Το παζλ της στυγερής δολοφονίας αρχίζει να ενώνεται. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στα ίχνη των συνεργών του κατηγορούμενου για το φόνο του 19χρονου Άλκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται συλλήψεις κι άλλων ατόμων, τα οποία έχουν καταγραφεί στο βίντεο – ντοκουμέντο. Οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να φθάσουν σε ακόμα έξι άτομα τα οποία συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση και αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους, ώστε να “δέσουν” την υπόθεση και να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψής τους. Έτσι, είναι πιθανό μέσα στις επόμενες ώρες να έχουμε νέες προσαγωγές ή και συλλήψεις.

Παράλληλα, εκτός από το βίντεο που έχει δημοσιευθεί, υπάρχουν και άλλα βίντεο και σε τουλάχιστον έναν καταγράφεται η επίθεση στον 19χρονο αλλά και στους φίλους του.

“Κλειδί” στην υπόθεση θα αποτελέσει και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του συλληφθέντα, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους επικοινώνησε πριν και μετά την  επίθεση.

Δολοφονία 19χρονου: Νέο βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών –  Δύο νέες συλλήψεις
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Έρευνες για τη ματσέτα που βρέθηκε

Με παράλληλες επιχειρήσεις οι αστυνομικές Αρχές έκαναν εφόδους σε συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και στο γήπεδο της Τούμπας για τον εντοπισμό στοιχείων.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε συνολικά 13 συνδέσμους του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή σε διάφορα σημεία της πόλης και εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Συνολικά συνελήφθησαν δύο άτομα 43 και 36 ετών ως υπεύθυνοι δυο εκ των συνδέσμων που έγιναν οι έλεγχοι.

Παράλληλα, μια ματσέτα εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας που δεν είναι ακόμα γνωστό εάν συνδέεται με την αιματηρή επίθεση. Η μανσέτα, που βρισκόταν κάτω από αυτοκίνητο, παραδόθηκε στις Αρχές και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στις φυλακές ο 23χρονος χούλιγκαν

Ο 23χρονος χούλιγκαν, που φέρεται να είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης, κατά την άφιξη του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αποδοκιμάστηκε έντονα από συγκεντρωμένους πολίτες.

Ο ίδιος καταδικάστηκε από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για τα ευρήματα της αστυνομίας στον σύνδεσμο οπαδών, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ. Οδηγήθηκε στις φυλακές καθώς η έφεσή του δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο 23χρονος τα αρνήθηκε όλα. «Δεν ήμουν στο επεισόδιο. Δεν έχω σχέση. Ούτε με τον σύνδεσμο έχω ανάμειξη» υποστήριξε. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τον 23χρονο φέρεται να αναγνώρισε τραυματισμένος φίλος του θύματος, ενώ εντοπίζεται σε κάμερες μέσα σε ένα από τα αυτοκινητα των δραστών. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν πάνω του τα κλειδιά του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στη λεωφόρο Παλαιών Πατρών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στα γραφεία του συνδέσμου είχε κάνει έφοδο η αστυνομία πριν από τη σύλληψή του και βρήκε ρόπαλα, στειλιάρια, σουγιάδες και σφυριά.

Δολοφονία 19χρονου: Νέο βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών –  Δύο νέες συλλήψεις

«Βρήκα τα κλειδιά του συνδέσμου μέσα και τα πήρα. Δεν έχουμε υπεύθυνο, εγώ δεν είμαι ούτε μέλος, ούτε τίποτε. Δεν έχω καμία σχέση» υποστήριξε στην απολογία του ο 23χρονος.

Οι δύο τραυματισμένοι φίλοι του 19χρονου έμαθαν μόλις χθες το χαμό του φίλου τους. Το απόγευμα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου. Οι έρευνες της αστυνομίας επεκτείνονται προς κάθε κατεύθυνση. Εξετάζεται και τυχόν διασύνδεση των χούλιγκαν με ακροδεξιούς κύκλους που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στο επαλ Σταυρούπολης.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει κινηθεί με ταχύτητα και μεθοδικότητα και η έρευνα της θα φτάσει ως το τέλος για να αποδοθεί πλήρως δικαιοσύνη όπως το οφείλουμε και όπως είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει σε αυτή τη τραγωδία. Εξίσου όμως απαίτηση των πολιτών είναι να μπει επιτέλους τέλος στο παρακράτος της βίας και του οπαδικού χουλιγκανισμού” τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη στάση λίγα μέτρα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, είχε σημειωθεί και στο παρελθόν οπαδικό περιστατικό. Τέσσερις νεαροί επιτέθηκαν σε δύο άτομα, τραυματίζοντας μάλιστα τον έναν με μαχαίρι, μέσα στους δράστες ήταν και πάλι ο 23χρονος Αλβανός.

«Θα κάνει και όλα όσα προβλέπονται προκειμένου να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης. Ενδεχομένως και σε διασυνδέσεις και με άλλα περιστατικά βίας» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και σήμερα πολύς κόσμος έσπευσε από νωρίς να αφήσει ένα λουλούδι, ένα κερί, μια φανέλα της αγαπημένης του ομάδας στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Άλκης. “Νιώθω αηδία για το πού έχουμε καταλήξει, να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις με τη μπλούζα, με τα χρώματα που αγαπάς με το σήμα της ομάδας σου” δήλωσε ένας μαθητής.

Στη περιοχή των Αμπελοκήπων κατά την διάρκεια των ερευνών προχήχθη ένα άτομο το οποίο και εξετάζεται, ενώ σε μαύρες σακούλες μεταφέρθηκαν ευρήματα τα οποία εντοπίστηκαν.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Κώστας Καντούρης, Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος